Jubilej Doma učenika srednjih škola u Ćupriji 1Foto: Ministarstvo prosvete

Ministar prosvete Branko Ružić obišao je danas Dom učenika srednjih škola “Srećno“ u Ćupriji, koji danas obeležava 50 godina postojanja i rada.

 

On je naveo da je tokom pet decenija postojanja Dom učenika u Ćupriji uspeo da se razvije u modernu ustanovu učeničkog standarda koja jednaku pažnju posvećuje kvalitetnom učenju i vaspitanju učenika, njihovoj bezbednosti, adekvatnom smeštaju i pravilnoj ishrani.

„Činjenica je da učenički domovi nisu samo mesto gde učenici provode vreme kada se završi nastava, već i njihova druga kuća u kojoj se sa jednakom pažnjom brine i o njihovom slobodnom vremenu, kroz organizaciju brojnih kulturno – umetničkih i sportsko – rekreativnih aktivnosti“, kazao je ministar i dodao da učenici tokom boravka u domu imaju svesrdnu podršku vaspitača i drugih saradnika.

On je naveo i da će Ministarstvo nastaviti da ulaže u projekte obnove postojećih, ali i u izgradnju novih domova kako bi se obezbedili što kvalitetniji uslovi za boravak u njima, kao i da subvencioniše cene smeštaja i ishrane u ustanovama učeničkog i studentskog standarda.

Ministar je rekao da je u prethodnih 10 godina, kroz projekat „Obrazovanje za socijalnu inkluziju“ izgrađeno, rekonstruisano, dograđeno i opremljeno ukupno 15 domova za smeštaj učenika i studenata čime je obezbeđeno 3.082 novih mesta.

Na svečanosti povodom jubileja Doma učenika srednjih škola “Srećno“ u znak zahvalnosti za unapređenje rada i uslova za boravak učenika Ružiću je uručena plaketa.

Ministar je danas obišao i Dom učenika srednjih škola u Jagodini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari