Judita Popović: Vučić drži pod kontrolom režimske medije i manipuliše javnim mnjenjem 1foto Medija centar

Doskorašnja članica Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Judita Popović, koja je podnela ostavku na to mesto, izjavila je da „vlast apsolutno kontroliše rad regulatora, konkretno predsednik države, i on, preko regulatora, drži pod kontrolom režimske medije“.

„Tu imate JMU (javne medijske ustanove) Srbije i Vojvodine i četiri komercijalne televizije sa nacionalnom frekvencijom, sve one zajedno dopiru do gotovo svakog građanina Srbije“, rekla je Popović, u intervjuu za nedeljnik Vreme.

Prema njenim rečima, „zato ti pružaoci medijskih usluga i imaju nacionalnu pokrivenost kako bi ispunjavali potrebe vlasti da manipuliše javnim mnjenjem“.

Ona je navela da je „uloga rijaliti programa i raznih ‘aktuelnosti’, ‘dobrih jutara’ i sličnih sadržaja, na televizijama Hepi i Pink jeste da obesmisle informativni program“.

„Obesmisle ga lažima i manipulacijama i onemoguće ljude da sami dođu do zaključaka o određenoj temi na osnovu pravih informacija. Građani dobijaju mnoštvo kontroverznih informacija koje ih potpuno sluđuju. Proizvod toga je društvo u konfuziji“, navela je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari