Jukom: Oduzimanje činova ratnim zločincima bila bi jaka poruka

Ostavite komentar


  1. Pitanje za Jukom.
    Koja je razlika izmedju generala koji je branio svoju zemlju od albanskih separatista i ubica policije (a kasnije dece na Ibru, žetelaca,…. dopisi po sećanju) i 24 NATO članice i američkog pilota koji je presao 10 hiljada kilometara da rusi mostove, unistava vozove, autobuse sa decom i postane nacelnik generalstaba SAD?
    Da li je general zlocinac zato što ga je osudio pilotov ili je pilot heroj zato sto pilotov sud ne dira svoje ( R.Regan je jednom za gen.Norijegu rekao „he is bastard, but our bastard“).

    1. @Vladimir: džaba pričaš, nemaš kome. Jukom ima selektivno slepilo u kome se vide samo Srbi.. ljudi koji iz fotelje procenjuju ljude koji su u krizno vreme morali da brane zemlju, na kraju krajeva jer im je to bio posao, po hijerarhiji. Što se tiče suda u Hagu ja bih pitao Jukom da mi odgovori zašto SAD ne priznaju ni jedan međunarodni sud da sudi njihovim vojnicima?! Izgleda da ima nešto važnije od prava, Haga, presuda.. recimo sila!! Eto toliko vredi ta presuda protiv Lazarevića.

  2. pitanje za vase urednistvo
    VAS LIST POGLEDAM JER SUPRUG OD MOJE DRUGARICE RADI TAMO.
    ZASTO SVAKI KOMENTAR NE OBJAVITE

  3. Auuu, al’ su se NVOovi povampirili. Kako se za americke pare skace ‘do plafona’?! Samo kada im zviznu email sa: „Zasto vas bre placamo???!“ :)))))))

  4. „Zakon o Vojsci kaže da se vojnom licu mora oduzeti čin ako je osuđen na kaznu zatvora duže od jedne godine. Da li se to donosi na penzionere kao što je Lazarević?“
    Ispred reči: Zakon nedostaje SRPSKI. Srpski Zakon o vojsci, čini mi se, nije osudio gen. Lazarevića. Čemu onda ovaj članak? Zar bi trebalo da uništimo svo vojno naoružanje (Šutanovac), da raspustimo vojsku i da otvorimo granice pa da kažemo svim alavim moćnicima kojima rastu apetiti na naša prirodna bogatstva, resurse, ma na skoro celu zemlju – izvolite, uzmite šta god želite? Briga me što US ekselencija kaže da je sramota što gen. Lazarević maršira u prvom redu jer dolazi iz za nas danas agresorske a pre više decenija iz savezničke zemlje. Već i belosvetski vrapci cvrkuću o pravim razlozima napada i pokušaju uništenja naše zemlje i sada pokušaju proglašenja naše zemlje najvećim, jedinim krivcem. Gramzivosti neograničena…..Da nastavim ?

  5. Molim Danas da ne objavljuje ovakve budalastine. To sto JUKOM ili slicne NVO za ovakve gluposti dobijaju pare je njihova stvar, ali nemate obavezu da vi to objavljujete. General Lazarevic i ostali clanovi regularne vojske su bezmalo heroji i mi treba da im se oduzimo sa posebnim pocastima. AKo Ameri mogu na NBA utakmicama da odaju pocast svojim vojinicima koji bombarduju tudju decu na tudjoj terotiriji, mislim da smo mi duzni da se setimo onih koji su branili ovu zemlju.

  6. Sta rade Amerikanci sa njihovim generalima a I vojnicima koji su pocinili zlocine ?Oni ne priznaju nijedan sud .A sta mi moramo da radimo sa nasim Generalima. Sramota za JUKOM-gomila kretena ,koja verovatno nikada nije bila u vojsci ili sluzila civilni rok.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.