Junajted medija: Nova S ispunjava sve uslove da dobije nacionalnu frekvenciju 1Foto: Pixabay/afra32

Kompanija Junajted medija saopštila je danas da televizija Nova S ispunjava sve uslove da dobije nacionalnu frekvenciju.

Iz Junajted medije ističu da je godinama među najglasnijima u vređanju novinara i slobodnih medija član Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović, koji je ovog puta rekao da Nova S, kao televizija koja je registrovana u Luksemburgu, ne treba da dobije nacionalnu dozvolu za emitovanje programa u Srbiji, ali da pritiscima pokušava da do nje dođe.

„Svesno manipulišući činjenicama, on je zaboravio da kaže da je Regulatorno telo za elektronske medije (REM), na čelu sa Oliverom Zekić, dva puta prihvatilo prijavu Nova S za učešće na konkursu za dodelu dozvola i potvrdilo da kompanija ispunjava sve uslove“, navodi se u saopštenju.

Kako se naglašava, REM je čak i u takvom sastavu, za koji iz Junajted medije tvrde da nije naklonjen toj kompaniji, konstatovao da u dokumentaciji Nova S nema ništa sporno, da na konkursu učestvuje domaća kompanija i da je jasno da bi u slučaju dobijanja dozvole televizija bila pod jurisdikcijom Srbije.

Televizija Nova S, baš kao i N1, registrovana je u Luksemburgu, zemlji u kojoj važe najviši standardi kada je u pitanju nezavisnost medija, napominju iz Junajted medije i dodaju da je cilj Vučićeve vlasti da se uništi čitav koncept profesionalnog novinarstva koji podrazumeva objektivno izveštavanje u interesu građana i da se, nasuprot tome, uspostavi sistem propagande, zaštite interesa partije i kreira paralelna stvarnost koju žele da predstave svojim biračima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari