Jutka lobira da odloži sednicu 1Foto: N1 (arhivska fotografija)

Sednica Skupštine opštine u Brusu na kojoj će odbornici razmatrati ostavku predsednika lokalne samouprave Milutina Jeličića Jutke, zakazana je za danas, 2. april.

Predsednik Opštine Brus, kome se pred Osnovnim sudom u tom gradu sudi za seksualno uznemiravanje, podneo je zvanično ostavku 14. marta, dve nedelje nakon što ju je najavio.

Postoji bojazan, međutim, da se sednica skupštine i ne održi, budući da Jutka, kako tvrde naši sagovornici iz Brusa, lobira kod odbornika da se ne pojave u skupštinskoj sali. Ukoliko nema kvoruma, njegova ostavka se ne može izglasati. Naši sagovornici tvrde da Jeličić namerava da što duže ostane na mestu predsednika. Takođe, još nema direktive iz SNS odnosno konkretnog predloga za novog predsednika opštine.

U svom obrazloženju ostavke, početkom marta, Jeličić je naveo da se napad na njega koristi za napad na predsednika Vučića. Na dan kada je Jeličić skupštinskoj službi predao pisanu ostavku, ispred opštinske zgrade se „spontano“ okupila grupa žena da izrazi podršku predsedniku Jeličiću.

Milutin Jeličić Jutka, koji je i dalje predsednik opštine Brus, tereti se za seksualno uznemiravanje po tužbi Marije Lukić, bivše sekretarice u Opštini Brus. Iste krivične prijave protiv Jutke podnelo je još sedam žena, ali su one odbačene zbog nedostatka dokaza.

Od samog početka suđenja pre godinu dana, Jeličić je opstruirao proces izbegavajući ročišta, dok je Marija Lukić od tada izložena pretnjama i uvredama na društvenim mrežama. Dosad je održan jedan pretres, a sledeći je zakazan za 10. april, kada bi trebalo da svedoče i tri žene čije su krivične prijave odbačene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari