"Kad biste bili gradonačelnik, šta biste prvo uradili?": Grad Niš anketira građane o kvalitetu života 1Foto: Z. MIladinović/Danas

Grad Niš je pozvao sve zainteresovane građane i građanke iz Niša, kao i iz opština Svrljig, Merošina i Gadžin Han, da odgovore na pitanja u upitniku o kvalitetu života na teritoriji na kojoj žive.

Na ovaj način oni će dati svoj doprinos izradi Strategije razvoja urbanog područja grada Niša i opština Svrljig, Merošina i Gadžin Han.

U upitniku je navedeno 11 pitanja na koje građani mogu da odgovore putem onlajn upitnika, na veb- sajtu Grada Niša, u rubrici “Vesti”/”Obaveštenja”.

Neka pod pitanja su “kada biste bili gradonačelnik, odnosno predsednik opštine, šta biste prvo uradili u području u kome živite” ili “kada biste imali posetu i Vašem gostu ili gošći želeli da pokažete Vaše naselje i okruženje, na koje omiljeno mesto biste njega ili nju prvo odveli”.

Građani u upitniku ocenjuju komunalnu infrastrukturu, obrazovnu mrežu, kulturnu ponudu, socijalnu zaštitu, životnu sredinu, zapošljavanje, preduzetničko okruženje ili transparentnost lokalne samouprave.

“Podaci dobijeni kroz ovaj upitnik koristiće se za izradu analize postojećeg stanja, sagledavanje razvojnih potencijala i izazova, kao i u procesu definisanja razvojnih potreba. Biće predstavljeni na seriji tematskih okruglih stolova koji će biti organizovani u narednom periodu”, navodi se na sajtu Grada Niša.

Popunjavanje upitnika je anonimno.

Upitnik se može popuniti najkasnije do 13. januara 2023. godine.

 Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom  linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari