Opštine u Šumadiji sprovode anketu o kvalitetu života 1Foto: V. G.

Kragujevčani, ali i stanovnici drugih opština u Šumadiji, popunjavanjem upitnika mogu da iskažu svoje mišljenje o kvalitetu života u gradu ili opštini u kojoj žive.

Upitniku se može pristupiti na sledećem linku i on sadrži 11 pitanja, od toga gde biste odveli goste u vašem gradu, preko zadovoljstva javnim prevozom, kulturnim sadržajima, stanovanjem.

Grad Kragujevac je, inače, upitnik napravio u partnerstvu sa opštinama Batočina, Lapovo, Rača, Knić, Topola i Aranđelovac.

Odgovori dobijeni od građana o različitim aspektima kvaliteta života teritorije na kojoj žive biće iskorišćeni u definisanju Strategije razvoja urbanog područja u ovim gradovima i opštinama.

Cilj strategije je da se doprinese ublažavanju i prilagođavanju klimatskih promena, prelazak na čistu, zelenu energiju i podsticanje inovativne, niskougljenične i cirkularne ekonomije.

U Strategiji će se voditi računa i o oblasti zapošljavanja, obrazovanja, socijalne i zdravstvene zaštite, kulture, sporta i inovacija u oblasti digitalnih tehnologija.

Potpisivanje upitnika je anonimno i traje do 13. januara 2023. godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari