Kad nam stiže razvedravanje vremena? 1Foto: K. Bondžulić/Danas

U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano uz promenljivu oblačnost i toplije, a samo se posle podne i uveče na zapadu, jugozapadu i jugu zemlje mestimično očekuju kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

 

Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, u košavskom području umeren i jak koji će na jugu Banata kratkotrajno imati i olujne udare. Jutarnja temperatura će se kretati od devet do 15 stepeni, a najviša od 24 do 28 stepena.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplije. Duvaće umeren i jak jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura će biti oko 15, a najviša dnevna oko 27 stepeni.

U Srbiji će naredne sedmice biti toplo sa dužim sunčanim intervalima. U nedelju uz promenljivu oblačnost na zapadu i jugu, a sredinom sedmice ponegde i u ostalim predelima, očekuju se kratkotrajna kiša ili lokalni pljuskovi sa grmljavinom. U nedelju će u košavskom području duvati umeren i jak, a na jugu Banata kratkotrajno i olujni istočni i jugoistočni vetar.

Biometeorološka prognoza za subotu, 25. maj

Očekivana biometeorološka situacija može izazvati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim i psihičkim bolesnicima.

Glavobolјa i razdražlјivost su moguće meteoropatske reakcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari