Kad se otvori Biblija, otvara se čitav kosmos

SVEČANI SPIS

Ostavite komentar


    1. Vreme se gubi gledajuci svakakve tres sadrzaje kojim smo obasipani uz knjizevnost sigurno ne !

      1. „profesor Starog Zaveta na Tehničkom univerzitetu u Dortmundu“

        Šta li uče na tom TEHNIČKOM univerzitetu?

    2. Bolje gledaj Farmu, zar ne? Smesno, uglavnom se na temu „Religija“ uglavnom jave satanisti, bezboznici, bogoborci i hulitelji.

  1. Nista Vam ne vredi ovaj clanak sa fonetizovanim imenima kao da je bilo tesko napisati ih latinicom u originalu. Ko god hoce da se malo obavesti na Googleu ne moze! Osim toga nije „73 biblijskih knjiga“ nego 73 BIBLIJSKE KNJIGE! Ni manjeg clanka o ovoj velikol temi, ni vise primedbi na isti!

    1. ….da je postojanje i znacaj Biblije ili Svetog Pisma nesto najvaznije i najbolje sto je covecanstvo moglo dobiti kao jedinu pravu istinu o pocetku, samom postojanju i kraju ovog sveta kakvog ga svaki covek za svog zivota,bez razlike koliko dugo ziveo,vidi.
      Ako iskreni i radoznao istrazivac zeli da sazna kako je sve oko nas i u nama nastalo u Bibliji ce naci jedini istiniti odgovor…i ne samo to vec i saznati globalnu buducnost covecanstva jer je Biblija prorocka knjiga.Dovoljno je proucavati i porediti sa poznatom istorijom i videti da,ne samo da je bila u pravu u proslosti, jasno predskazuje buducnost.
      A da ne govorimo o moralnim zakonima koji su u Njoj napisani i posledice ne postovanja istih.
      Vec samo to je dovoljno da iskreni istrazivac vidi oko sebe posledice ne postovanja samo Dest Bozijih zapovesti…i ostalih drustvenih,ekonomskih i zdravstvenih saveta.
      Kada iskreni istrazivac duboko prouci dubinu onog sto je u Njoj zapisano naci ce da je to knjiga koju je mogao coveku samo dati Bog koji zeli da vrati coveka u ono stanje pre pada u greh.
      Zato moj savet svima koji traze pravu Istinu i imaju zalju da saznaju ko su i sta ce sa njima biti…Sveto Pismo u ruke.

      1. Bravo, svaka čast na rasuđivanju.
        Što se tiče ‘nadolazećih’ vremena sve ide(mo) na ruku Otkrivenju sv Jovana Bogoslova. Ovaj svet, hteli ili ne da priznamo, hrli u propast. Ostvaruju se umnoženi ratovi, zemljotresi, zagađenje, tlo smanjuje plodnost, zagrevanje (jara, kako piše) a što je najgore sve to zato što nestaje ljubavi na zemlji. Dakle, gubi se smisao postojanja čoveka. Neko će reći da ljubavi u porodicama ima i to je tačno ali među porodicama je sve manje to polako ulazi u rat oko preživljavanja u pravilima koja smo mi ljudi doneli. Opet to izlazi na sebičnost i to ne može do veka trajati

      2. A šta je istina? I šta je greh? Iz Biblije se o tome ne može naučiti. Jer nema jasnih odgovora. O moralu se može nešto naučiti. O ljubavi takođe, ali jedino ako shvatimo i prihvatimo da je Bog – Ljubav. Odnosno, da je Ljubav – Bog. Dakle, da bi bili sa Bogom i pratili Boga – sve radimo iz Ljubavi i zbog Ljubavi. Mislimo i radimo dobro i zbog dobra. Šteta za Bibliju, što su je prevodioci i prepisivači, poluizvrnuli.

        1. …nesto na komentar postovanog „Mil de Bakrus“ na pitanje sta je istina…taj odgovor kao i sve drugo sto je potrebno coveku da spozna Boga je sam Hrist rekao o sebi: Ja sam Put Istina i Zivot.
          A greh je ne postovanje Bozijeg zakona sto je najverodostojnije opisano u Deset Bozijih zapovesti (to je kao da u saobracaju ne postujete pravila i nastradate).
          Ono sto mi se dopada kod Vas je sto ste spoznali da je Bog Ljubav.Znaci da vec dosta znate o Bogu…mozda jos i da Vam predocim moje skromno misljenje o istinitosti Biblije: zar Svemoguci Bog nije u stanju(ili zar mu to nije bilo najvaznije) da sacuva sadrzaj Svetog Pisma kroz vekove onako kako mi treba da znamo sve sto je potrebno za nase spasenje? Zato sam siguran u istinitost sadrzaja izvornih rukopisa Biblije jer u suprotno ne bi smo bili krivi za ono sto smo drzali a nije bilo ispravno.
          U mom licnom dugogodisnjem istrazivanju Svetog Pisma i iskustva mnogih drugih istrazitelja, nisam nasao nista sto se u Biblij. sadrzaju protivreci jedno drugom.
          Mi smo pozvani iz Sv.Pisma da drzimo zakon iz ljubavi prema Bogu(prve cetiri zapovesti i iz ljubavi prema svom bliznjem ostalih sest).
          Sa nadom da sam mozda malo doprineo Vama,kao i ostalim komentatorima, zelim Vam da ojacate svoju veru u Boga u israzivanju vekovnih ne promenljivih Biblijskih istina.

      3. Ep o Gilgamesu je mnogo logicniji i ako par hiljada godina stariji. Ne priznajem ni jednu religiju koja umesto da osudjuje robovlasnike, osudjuje borce za slobodu koji su protiv sistema.

  2. Blago ljudima koji zive u zemljama gde mogu da trace vreme ovakvim nebulozama kao ona srednjovekovna polemika“koliko andjela moze da stane na vrh igle“

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.