Kaićev tekst naložen iz vrha vlasti

Novinarska udruženja i stručna javnost oštro osudila sraman tekst u kojem se nezavisni novinari nazivaju narkomanima i alkoholičarima

Ostavite komentar


  1. „Zašto je nekada ugledni dnevni list to uradio, nismo dobili odgovor od glavnog i odgovornog urednika Večernjih novosti, Milorada Vučelića.“ Sami ste odgovorili na sopstveno pitanje. Kao, ne vidite ko je glodur Večernjih novosti.

  2. Pa sta Vi trazite? Svakog dana u bezbrojnim clancima optuzujete, tvrdite, prenosite, vredjate, i to cesto bez ikakvih indicija, nego samo na osnovi nekih tvrdnji onih, cije stavove delite? Pomirite se s time da i neki drugi to rade, ali u Vasem pravcu. A izjave, da je to nalozio neki „vrh“ ili sam Vucic su jednostavno znak paranoje nemocnih, koji su toliko zeljni vlasti, da prosto vise ne znaju sta da rade sa cinjenicom, da ich ni biraci (politicare) ni kupci (DANAS) ne zele. Uozbiljite se malo, trenutno ste i Vi i Vasi citaoci na nivou INFORMER-a, alo-a i njima slicnim.

    1. Nešto nisam video da se u Danasu neko naziva alkoholičarem i narkomanom, ali možda grešim.
      Budite ljubazni pa ukažite na takve tekstove da znamo i mi.

      1. Pa nije to pominjanje alkoholicara i narkomana bilo u figurativnom smislu. Doduse nije pomenuo Milojka (koji se posle javno izvinjava kad cvrcne) ali jednostavno clanak je morao da se negde zavrsi inace bi bio roman. A sto se tice Danasa on pravi kalendare od vredjanja na licnoj osnovi….Niste ni to videli?

    2. Ti očigledno, kao i tvoj predsednik, imaš problem sa samim sobom. Kad si u Danasu ili na N1 čuo ovakve izraze? Iznositi istinu , nasuprot lasži, argumentovano iznositi činjenice o krađama i lažima, nasuprot izmišljotinama i rečniku prepisanom od Vučića (najnekulturnijeg i najljigavijeg na ovim prostorima), nije isto.

      1. Postoji samo jedna „mala“ greska: nije tekst „iniciran uz drzavnog vrha“, vec je tekst napisao vucic.
        To je jasno iz „stila“ te pisane bljuvotine koja se poklapa s njegovim svakodnevni verbalnim izlucevinama.
        Bedni kaic je iskompleksirani pion, sluga koji za pare iznajmljuje svoje ime i prezime.

    3. To sto konzumiras te bas dobro radi, tako i DJ Zeks kada zeli inspiraciju pa se dobro nagruva.

    4. Ako su Danas i informer na istom nivou, zelim ti sina istog kao dragana j vucicevica

    5. Sve što objavi Politika, Tanjug i Večernje novosti, objavljeno je uz saglasnost Vučića, ti mediji su tobož javni, Tanjug zvanično pod stečajem, a stvarno su glasila SNS.
      Politiku ne čitam od kako ju je preuzeo Vučić, jer list u kojem pišu Vesić, Krstić, Kajić i slični likovi nije medij.
      Urednik Večernjih Vučelić, bivši Miloševićev direktor RTS i jedan od urednika Pečata, ne da je ekstremni nacionalista, nego i zvanično prozivan sa novčane manipulacije, blizak Jovici Stanišiću optuženom za ratne zločine i sada neko očekuje da ih kritikuje Vučić, a on još gori od njih.

  3. Ja za predmetni članak nisam ni znao dok za njega nisam čuo u „Danasu“ i nakon toga ga pročitao. Zašto nisam znao, pa zato što nabrojane tabloide ne čitam. „Novosti“ su svojevremno bile ugledne novine, izgleda da je đavo došao po svoje, pa su i one postale polutabloid, ja ih zovem „kupus novine“. Ono što je medijski analitičar napisao u članku “ Narkomani i alkoholičari novinarstva“ ne mislim da je inicirano iz državnog vrha. Pa pročitajte i ocenite njegov stil u člancima „Gad kojeg ne zovemo tako“ i „Sva odvratnost naših profesora“. Ne čudi mene medijski analitičar, mene čudi „Danas“. Juče su objavljene analize naše medijske scene, i koliko sam ja shvatio, „Danas“ je pobrao, i po meni, zasluženo najviše ocene, i zato sam ja odavno opredelio da ga čitam. Pitam se zašto „Danas“ dozvoljava da ga Snežana i Slaviša koriste za povremeno pljuvanje, vređanje, rečnik koji je generalno neprimeren uređivačkoj politici? Međutim, i „Danas“ je sujetan, jer ja sam u nekoliko navrata pisao komentare na tekstove dotične, ali „Danas“ ni jedan od tih komentara nije objavio, pa ni jučerašnji, pa neće verovatno ni ovaj današanji. Pisanje Ištvanovo je naravno za svaku osudu, ali i većina onoga što napišu Snežana i Slaviša. Pa vi razmislite.

    1. Da niste vi autor onog transparenta „ni Kurta ni Murta“ (zavrsio u kontejneru)?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.