Kako da vera bude svetlost a ne fitilj

Prezentacija knjige Marka Oršolića: Suvremena suočavanja, Sarajevo: IMIC, 2018.

Ostavite komentar


  1. Kada bi veci procenat ljudi verovao SAMO u Sveto pismo a ne u ljudske tvorevine raznih religija tada bi organizacija zivota na nasoj Planeti bila uspesnija. Na ovoj Planeti ima oko 2000 nacija i jezika i svima je jedan Stvoritelj. Ako neke religije odvoje malu grupu nacija da ih favorizuju, tada su te religije u sukobu sa Stvoriteljem.

  2. Gospodine, da se zadrzimo na hriscanstvu. Promisljali ste mislioce iz grupe najvecih u covecanstvu.Sta rusi ideje u regnum humanum? Pa opet paradigma, opet kostanta zbog koje sve ideje i ponicu a to je covek. Tog coveka predstavljaju institucije i kakve su, kojom brzinom se menjaju menja se i konstanta. Crkva kao takva odredjena je u svom opredeljenju kao simbioza drzave ili neke druge drzave. U socijali. programima koriscene su ideje hriscanskih ucenja. Zato danas crkva radi isto sto i drzava, ideje i praksa su pohlepa, pohlepa,,, Naveli ste primer Lucana sta se desilo sa dnom etike .ja cu naselje Stepa Step. Drugim recima rusi regnum humanum preko sticanja materijalnog i pokusaja da se podrzavi, zvanicno. Pitanje je samo sa kojim idejama? Drustvo koje se stvara bez kontinuiteta na temeljima samo starog u istoriji potvrdjenog kao pogresnog zato danas i ima takve rezultate.

Ostavite komentar


Društvo

olena zelenska prva dama ukrajine

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska doputovala u Beograd

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska doputovala je danas u Beograd, u prvu poset nekog visokog ukrajinskog zvaničnika Srbiji od početka ruske invazije 2022. godine, koji se može tumačiti i kao signal udaljavanja Srbije od Moskve, njenog tradicionalnog saveznika, javila je agencija Rojters.

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.