Kako do besplatnih ulaznica za sajmove lova, ribolova i ekologije i kakave veze ima smeće sa tim 1Foto: sajam.net

Tokom trajanja Međunarodnog sajma lova i ribolova – LORIST i Sajma ekologije, koji počinju danas, biće organizovano reciklažno ostrvo, gde će svi zainteresovani građani moći da zamene otpad pogodan za recikliranje, za besplatne ulaznice.

Kako biste dobili besplatnu ulaznicu potrebno je da donesete jednu od ponuđenih opcija, a to su 10 kilograma hartije, dve gume, pet flaša, litru korišćenog jestivog ulja, 30 plastičnih čepova, jedan komad elektronskog otpada, jedan komad električnog otpada, pet limenki, pet staklenih flaša ili jedan komad kabastog otpada.

„Cilj reciklažnog ostrva je podizanje svesti o primarnoj selekciji otpada i upoznavanja stanovništva sa izgledom reciklažnih dvorišta koja se grade u Novom Sadu, a koja bi uskoro trebala da počnu i da funkcionišu i kroz svoj rad pomognu očuvanje prirodnih resursa, reciklažu otpada i dovedu do smanjenja otpada koji se odlaže na smetlište u Novom Sadu“, navode organizatori.

Reciklažno ostrvo nalaziće se kod Teretnog ulaza i na Novosadski sajam, a ulaz će biti omogućen iz ulice Branka Bajića.

Akcija će trajati svakog dana od 10 do 19 časova, dok će poslednjeg sajamskog dana, 2. oktobra, trajati od 10 do 17 časova.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari