Sajmovi lova, ribolova i ekologije sledeće nedelje na Novosadskom sajmu 1Foto: sajam.net

Međunarodni sajam lova i ribolova i Sajam ekologije biće održani od srede, 28. septembra do nedelje, 2. oktobra. Nastupiće oko 100 izlagača iz Srbije, Mađarske, BiH i Austrije.

Uz izložbenu postavku u halama i na otvorenom delu Sajmišta biće organizovane stručne aktivnosti, radionice, edukacije, a izlagači najavljuju i brojne zanimljivosti, takmičenja i atrakcije.

Za posetioce sa kupljenim ulaznicama, Novosadski sajam je u saradnji sa izlagačima organizovao Poklon-igru sa vrednim nagradama.

Direktor JP Vojvodinašuma, Roland Kokai najavio je deseto takmičenje gađanja glinenih golubova koje će biti održano u Kaćkoj šumi, proslavu 20 godina postojanja Vojvodinašuma i tradicionalno spremanje lovačkog paprikaša.

Lovački savez Vojvodine će u decembru proslaviti vek godina postojanja. U čast tog jubileja, zamenica predsednika Saveza Sanja Momčilović Bognič najavila je otvaranje prvog Muzej lovstva u Srbiji, i dodala da će na štandu te organizacije biti održan i Memorijal Jaroslavu Papu uz postavke fotografija ovog fotografa i prijatelja prirode.

„Naša ciljna grupa su deca i svake godine pa i ove, organizujemo radionice za decu nižih razreda osnovnih škola. Imamo obećanje da ćemo ove godine dobiti jednu interaktivnu igricu u kojoj će deca moći sama da učestvuju, ali će takođe moći i odrasli da im se priključe“, rekla je v.d. načelnika Gradske uprave za zaštitu životne sredine, Dragica Branković,

Standardni izlagački deo biće u Hali 1, gde se nalaze najvažniji segmenti vezani za lov i ribolov. Dok će u okviru Sajma ekologije, kod teretnog ulaza 1, Novosadskog sajma, biće napravljeno Reciklažno ostrvo, koje će poslužiti kao jedan vid edukacije za najmlađe, najavio je generalni direktor Novosadskog sajma, Slobodan Cvetković.

Od pratećih sadržaja koji će biti održani na Sajmu lova i ribolova, biće održan Konjički turnir u preponskom jahanju, obradu mesa divljači, druženje sa sokolarima, Izložbu fotografija pasa mešanaca, defile lovačkih pasa, prvu lovačko-kinološku školicu, za najmlađe biće prikazana demonstracija vabljenja, organizovana školica ribolova, radionice, pravljenje igračaka od recikliranog materijala itd.

Za sve posetioce sa kupljenim ulaznicama, Novosadski sajam je u saradnji sa izlagačima, organizovao poklon-igru.

Cena pojedinačne karte je 350 dinara. Ulaznice za kolektivne posete, koje podrazumevaju najmanje 15 osoba, kao i one za kolektivne posete đaka i studenata, penzionere i decu od 7 do 12 godina koštaju 300 dinara.

Za kolektivne posete neophodno je dostaviti najavu sa brojem posetilaca – na memorandumu udruženja, zadruge, škole ili fakulteta, sa pečatom i potpisom ovlašćenog lica.

Radno vreme sajmova od 28. septembra do 1. oktobra je od 10 do 19 časova. U nedelju, 2. oktobra radno vreme za posetioce biće od 10 do 17 časova.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari