Kako do uspešne onlajn nastave?

Sada je idealno vreme za inovacije

Ostavite komentar


  1. On – line nastava je FINGIRANJE obrazovanja. O tome da vec prilicno desocijalizovane mlade ljude zatvara u kuce, bez LJUDSKOG kontakta, ne treba ni govoriti. Jedan od najvaznijih nacina ucenja – pracenjem drugih, ovde je izbrisan. Ucenik ne zna kako napreduju njegovi drugovi i drugarice, a ne moze da uci ni prateci njihovu interakciju sa nastavnikom. Ocigledno je korona dobar izgovor da se jaz izmedju bogatih i siromasnih jos vise produbi. Tako ce siromasni ostati polupismeni, na marginama drustva, i jos ce usput drzavama biti JEFTINIJI. Ugasice skole, i ustedeti.

  2. Ne kaže Kovačević. Kaže Kovačevićeva ili Kovačevićka. Ako ne znate da li je gospodja ili gospodjica, navedite prilikom svakog pominjanja neke dame i njeno ime i njeno prezime. Nije ekonomično? Da, ali ne mogu javno raspravljati o obrazovanju oni kojima je pismenost sporedna „alatka“. Ako to radite iz neznanja, lako ćemo, ali ako je namerno, svaka čast na licemerju. Odoh po vizir, masku, rukavice, alkohol, pa u učionicu. Pozdrav!

    1. Mislim da su ta pravila uklonjena pre više od 10 godina jer više nije bitno da li je gospođa udata ili ne. Takođe više ne postoji gospođica, iz istog razloga.

      1. Poštovani gospodine Stevo, nije reč o cepidlačenju u vezi sa oslovljavanjem (gospodjica/gospođa/drugarica), niti o neukusnom razotkrivanju njihovog bračnog statusa, već o gramatici i doslednosti. Nije dovoljno što nas novotalasni reformisti gorljivo, bez valjanih argumenata teraju da progutamo: poslanice (apostola Đerđa?), vojnikinje, vrabice, šoferke, ljudice, pušačice i ine nonsense, nego treba da pristanemo i na to da više ne razlikujemo Kneževića od Kneževićeve/Kneževićke, Španovića od Španovićeve/Španovićke, Merkela od Merkelove … Nije svejedno i nije svako razmišljanje na slične, navodno nebitne, teme puko češljanje babe dok selo gori. Ne odbacujmo ono što je valjano samo zato što je – naše.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.