Kako izgleda operacija zamene aortinih valvula?: Simpozijum iz oblasti minimalno-invazivne hirurgije održava se sutra na Institutu "Dedinje" 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Institut za kardiovaskularne bolesti “Dedinje” biće sutra domaćin jednodnevnog simpozijuma iz oblasti minimalno-invazivne hirurgije, koja predstavlja važan segment u pristupu lečenju kardiovaskularnih oboljenja.

Kako naglašavaju Institut za kardiovaskularne bolesti “Dedinje” nastoji da ostane vodeća institucija u oblasti minimalno invazivne hirurgije, aktivno prateći najnovije svetske trendove i tehnike.

Ovaj simpozijum predstavlja samo jedan od načina na koji Institut pokazuje svoju posvećenost stalnom usavršavanju i podizanju standarda u zdravstvenoj zaštiti.

“Zahvaljujući naprednoj tehnologiji i stručnosti medicinskog osoblja, Institut je u mogućnosti da pruži pacijentima najnovije i najefikasnije minimalno invazivne procedure, omogućavajući im mnoge prednosti, između ostalog, manje traumatične operativne zahvate, brži oporavak i smanjenje rizika od komplikacija”, ističu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Simpozijum se organizuje u saradnji sa kompanijom ,,Medtronic“ a gostima iz Republike Srpske, Federacije BiH, Makedonije i Srbije, omogućiće se da učestvuju u teorijskim predavanjima i praktičnom delu programa.

„Iz operacione sale, prenosiće se uživo operacije zamene aortnih valvula kod dva pacijenta. Gosti će imati priliku da učestvuju u diskusiji sa operaterima, anesteziolozima, perfuzerima i drugim stručnjacima, doprinoseći razmeni iskustva. Medicinski tim sa dugogodišnjim iskustvom, uključujući doc. dr Slobodana Mićovića, ass. dr Petra Milačića, dr Branislava Stojkovića i dr Bogdana Okiljevića, uz anesteziologa dr Aleksandru Kaluđerović, sestre i tehničare, spreman je da podeli svoje znanje sa kolegama iz regiona“, dodaju iz Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“.

Podsetimo, Institut „Dedinje“ u oktobru prošle godine obeležio je 45 godina rada. Prema rečima direktora Milovana Bojića „Institut Dedinje postao je „prepoznatljiv srpski brend“ koji godišnje ima 2.574 operacija godišnje. Zgrada „Dedinje 2“ otvorena je 2022. godine, ima 11 operacionih i šest angio sala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari