Institut "Dedinje" poroslavlja 45 godina rada: Vučić očekuje da naredne godine počnu radovi na Institutu "Dedinje 1" 1Foto: Instagram/Budućnost Srbije

Direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ Milovan Bojić izjavio je danas da je 45 godina postojanja te zdravstvene ustanove i vreme njenog „intenzivnog razvoja“.

Bojić je na svečanoj akademiji povodom obeležavanja 45 godina postojanja rekao i da je Institu „Dedinje“ i „prepoznatljivi srpski brend“.

Istakao je da se danas Institut „Dedinje“ nalazi u ultramodernoj zgradi „Dedinje 2“, sa gotovo 1.000 zaposlenih, 11 operacionih i šest angio sala.

Bojić je rekao da ta zdravstvena ustanova ima 2.574 operacija godišnje, kao i rekordnih 25 operacija u jednom danu.

Prema njegovim rečima, rekonstrukcija je potrebna za oko 50 odsto ukupnih kapaciteta Instituta, odnosno za zgradu „Dedinje 1“.

Predsednik Srbije Alweksandar Vučić izjavio je danas da su urađeni svi projekti za izgradnju i rekonstrukciju zgrade „Dedinje 1“ Instituta za kardiovaskularne bolesti u Beogradu i da je potrebno 13,5 miliona evra da se u to uloži.

Vučić je na svečanoj akademiji povodom obeležavanja 45 godina od rada Instituta rekao da očekuje da će troškovi biti i veći, „jer zna da će oprema da bude skuplja nego što je danas“.

„Ali smo spremni i verujem da ćemo sledeće godine krenuti u radove na ‘Dedinju 1’, verujem da ćemo za godinu i po dana završiti“, rekao je Vučić.

On je podsetio da je u podizanje zgrade „Dedinje 2“ tog Instituta, koja je otvorena u martu 2022. godine, uloženo 50 miliona evra.

Nabavke vredne više desetina miliona evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas nabavku magnetnih rezonanci, mamografa, rendgena i ultrazvuk mašina vrednih „više destina miliona evra“. Kazao je da su svi ti aprati namenjeni zdravatsvenim ustanovama u gradovima i opštinama Srbije. Precizirao je da će sve to biti nabavljeno u „najkraćem mogućem roku“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari