Kako izgleda test na konkursu za posao u državnoj upravi: 404 primera pitanja

Ostavite komentar


  1. Zaposleni u drzavnoj upravi resili ovakav test? Hehehe….Naucna fantastika. Tamo se zaposljava iskljucivo preko veze, a ne preko konkursa.

  2. Nezna čovek kako da odgovori na većinu pitanja. Dali kako piše u zakonu ili kako se sprovodi u praksi.

  3. ….i onda u Vladi i svim ministarstvima zaposle one koji su pali na ovom testu? Brnabić položila? 🙂

  4. I onda položiš prime te, vise nisi namestenik nego drz sluzbenik i smanje ti platu jer je to novo r mesto, sa 1,71 na 1,55, iako sve vreme radis usti posao na istom r mestu, samo sto se vise ne zoves namestenik vec drz sluzbenik. Napredujes, a u plati nazadujes. Pre toga se bez konkursa zaposljavaju drz sluzbenici na odredjeno jer je zabranjen prijem namestenika, oni vec sa 2-4 godine napreduju, a mi sto radimo po 20 godina krecemo od minimalca. I jos nesto, svima je poslodavac Rs a koeficijenti nisu u svim gradovima smanjeni namestenicima koji su presli u drz sluzbenike. Svima nam je isti poslodavac RS.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.