Kako je izgledao veliki miting udružene opozicije 2000. godine?

Arhiva Danasa: Izdanja od 13. do 19. aprila 2000. godine

Ostavite komentar


  1. Potrebno je povremeno narod podsetiti kakav ljudski talog se tada udružio protiv goreg od sebe. Brzo su pokazali pravo lice. Ipak novi režim nije ubijao po ulicama, samo su besomučno krali.

    1. Onaj najgori talog i sljam je ostao u vojnoj i policijskoj sluzbi bezbednosti.
      Oni su sve smislili i sproveli u (ne)delo ostavljajuci za sobom reke krvi ,masnovne grobnice i spaljenu zemlju.Svi su dosli u Beograd i ususkali se u drzavne stanove sa drzavnom penzijom,a gradjani kao ovce na ulicu da kao glume demokratiju i preturaju po kontejnerima.

  2. ….eeeh… Sta reci, te daleke 2000. godine kao jedan od organizotora studentskog protesta ni sanjao nisam da cu i posle 20 godina ponovo biti u prilici da razmisljam o nekom protestu protiv istih onih Socijalista, Radikala, Julovaca … Kao da se nista promenilo nije … Ekipa fina, ne dostaju samo Sloba, Mira, Jezda i Dafina …

    1. Kao Miloseviceva perjanica i velika nada SPS-a i tada je kao i danas na suprotnoj strani od opozicije stajao Ivica Dacic.

    2. Ne da se nije promenilo, nego je gore sto je bilo, ovi povratnici iz devedesetih su usavrsili mehanizme pljacke i partokratije, moze se slobodno reci da su svi elementi fasizma tu pred ocima evrope!

  3. Zbog izneverenih emocija,sada i vlada empatija u narodu. Ljudi,koji su izneverili sve nas posle 5.oktobra,sada se predstavljaju kao novi spasioci. Nema novih lica,zato i nema prave opozicije. Ostale su rascepkane stranke koje se podjednako medju sobom mrze,koliko mrze i Vucica. Ta njihova netrpeljivost je toliko opipljiva. Zato i ne uzivaju veliku podrsku. I sta sad? Ne znam. Ako lideri te opozicije ne uvidjaju gde grese,kako misle da sprovedu promenu vlasti. Ponovicu se. Elita vodi drzavu,ali ne smenjuje vlast. A ova nasa elita uporno se dokazuje da je bolja od naroda. Zato je narod i nece

  4. U tekstu nije napisano na ciji se poziv i u cijim prostorijama ujedinila opozicija 10.januara 2000.Za drugi sastanak precizirano je da se dogodio u prostorijama DSS sto je manje bitno. DOS je u svom programu imao otvaranje tajnih dosijea, lustraciju i clanstvo drzave ne samo u EU vec i u NATO paktu. Na zalost lideri DOS-a postigli su tajni dogovor sa stubovima sistema da padne samo Milosevic, a da cela piramiida zlocinackog poredka bude amnestirana. Iz koalicije je izbacen njen sazivac SPO, a sa njim i ono najvaznije otvaranje dosijea i lustracija. Legija i njegov eskadron smrti proglaseni su za heroje 5. oktobra. Tako nismo ni docekali 6.oktobar tj. promenu sistema, a kasnije su stranke DOS-a odustale i od clanstva Srbije u NATO.

  5. Svim srcem sam za promenu ovog režima i skidanja diktatora sa vlasti. Ruku na srce standard prosečnog čoveka danas je značajno veći nego dvehiljadite. U to vreme sam u državnoj službi imao osamdesetak maraka, to je bila prosečna plata, a televizor je koštao 500 maraka. Kako da ga kupiš? Kako si mogao da kupiš bilo šta ako si živeo samo od plate? Ipak, po mom mišljenju diktatura je danas žešća nego ikad, što ja pamtim, a pristojnih sam godina. Kulminiralo je sa ovim sadističkim policijskim časovima za naše dobro. Najveći problem danas je što ja ne vidim čoveka koji bi na ulice izveo kritičnu masu, pa sam do duše jedini, počeo da iznosim teoriju na par portala koji objavljuju moje komentare, da u redovima satiričnih voditelja, komičara i karikaturista izaberemo srpskog Zelenskog koji će ismejati i pobediti diktatora na izborima. Još uvek smo duhovit narod, bar se nadam, a treba pobediti neviđenog smarača.

  6. Ono je bilo slavno vreme i jaka udruzena opozicija. Danas je opozicija razjedinjena. Dobro bi bilo da opozicija iskoristi ovo poklonjeno karantinsko vreme da zaboravi svoje licne interese i shvati da SAMO UJEDINJENA moze da se bori protiv SNS.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.