Kako je jedan zadatak na takmičenju iz programiranja uzburkao javnost

Kad genijalci kritikuju vlast

Ostavite komentar


  1. Dobar zadatak, nije previse tezak za resavanje. Samo da se napise ispravna jednacina, diferencira i odredi maksimum.

  2. Oj sinovi, ništa nije retroaktivno. Porez je uvek bio prisutan, a građanin dužan da ga sam obračuna i plati. Ili da se registruje kao paušalac ili otvori firmu.
    Manji su talasi bili kad je uvođen test samostalnosti koji je stvarno problematičan, nego sad. Ko može, nastaviće da radi na crno. Možda neko bude slao keš kovertama opet kao pre 30 godina.

    1. Nece biti bas tako, mnogi su se javljali poreskoj a ona ih vracala kucama sa uverenjem da ne treba da plate nista jer jos nisu regulisani, i da je pitanje kada ce i da li ce biti. Dakle poreska se pravila luda. I nigde na svetu nema ovo sto se sa nasim frilenserima desava, to retroaktivno potrazivanje. A vi u duhu sns botova i dalje vrtite tu spin mantru da frilenseri beze od placanja poreza. Netacno, oni ne zele retroaktivnu naplatu. To je sve.

    2. Da firmu sa 300eur prihoda. Uzdravlje dobri covece! Valjda se vidimo na protestu 6.2? Vidim da ce uskoro primena testa samostalnosti pa ne bi valjalo da kada tebe ocepe ja drzim slovo kako je sistem uredjen i kako je poreski insp Bog i batina jer moze da tumaci isti kako hoce kao i sada za frilensere. Nemoj da se ujedes za jezik, boli!!!

  3. Zadatak je sa saljivim tonom o celoj situaciji, a iz programerskog ugla odgovarajuci za taj nivo takmicenja. Zao mi je sto je zadatak zamenjen, tj. sto je Komisija podlegla pritisku sa drustvenih mreza.

  4. Pa država će najviše zaraditi ako u tekućoj godini retroaktivno zaračuna Pi od 100% + zatezne kamate, a onda naplati 30 godina unapred svakom freelanceru.

    1. Odrace i druge koji nisu simpatizeri vladaoca. Bez clanske karte, svi smo u redu za obracun unazad. Ima toliko divnih zakona jos od 1970 nije problem, samo polako.

  5. Skandalozan tekst zadatka i potpuno neprimeren. Prilici jedino happy televiziji. Dekadencija.

  6. Da li ste primetili da se i najbezazlenija šala shvata ozbiljno, a smisao se tumači bukvalno. Nasmejao me je sadržaj zadatka. Duhovito sa malo ironije, aktuelno svakako. I nije neprimereno. Zašto se ne bi smelo šaliti na račun aktuelnih društvenih zbivanja? Pa i u zadacima. Izgubljen je smisao za humor, što je samo korak od gubljenja smisla za lepo.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.