Kako je otkriveno da je bivši načelnik UKP slao službene informacije žutoj štampi

Tabloidi državne tajne dobijaju od BIA i MUP-a

Ostavite komentar


  1. „Dodatan problem uz nezakonito objavljivanje podataka je i njihovo interpretiranje i „filovanje“ onako kako odgovara aktuelnom režimu“, kažete. Slažem se u svemu osim „filovanja“ da tako „odgovara aktuelnom režimu“. Ne, ne branim „aktuelni režim“, Bože sačuvaj, već samo mislim da bi trebalo reći „kako odgovara vlasniku medija i političkoj grupaciji kojoj vlasnik pripada ili je podržava“. Jer, bez obzira na brojne pritužbe na medijsku cenzuru u Srbiji, nadam se da ćete se složiti da u Srbiji postoje brojni mediji (uključujući i internet portale) koji zastupaju stavove opozitne „aktuelnom režimu“. Počev od Danasa npr. Cenzura postoji, ali najviše u neobjavljivanju komentara čitalaca koji nisu podudarni sa „uređivačkom politikom“ (čitaj, nalozima vlasnika). Evo, i ovaj komentar nećete objaviti. Gde ćete bolji primer.

    1. Наравно да ће ти објавити коментар када си их таргетирао.

    2. Tabloidima se upravlja iz jednog centra, koji podatke dostavlja Službi a ova ih prosleđuje na objavljivanje. Pored toga, notorna je činjenjica i da su u Službi zaposleni ljudi čiji je posao širenje dezinformacija. Nema tu nikakve misterije, to je „regularan“ posao kontraobaveštajne svuda u svetu. Naravno, ima lažnih vesti i iz raznih drugih izvora. Država ne funkcioniše pa hobotnica smatra da može da radi sve što hoće. Da se poslužim Vašim „trikom“… Znam da mi nećete objaviti komentar jer u Danas-u postoji cenzura. Doduše, ovo se odnosi na proste, uvredljive i sl. sadržaje.

  2. Uzbunjivač godine zatvora, službena tajna ( isto što i doušnik iz policije) par meseci sedenja u papučama u kući. Ma isto su kažnjeni ali razlika je jedan je opozicija a drugi SNS.

  3. Ima li mogućnosti da se Srbija popravi, ili ko hoće bolje mora da ode?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.