Kako je protekao drugi dan sajma obrazovanja "Putokazi" u Novom Sadu 1Foto: Ministarstvo prosvete

Učenici i profesori srednjih škola predstavili su se danas na štandu Ministarstva prosvete na 19. Sajmu obrazovanja „Putokazi“.

Prva se predstavila Škola unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović“ iz Sremske Kamenice, zatim Gimnazija „Sava Šumanović“ iz Šida i Mašinska škola „Radoje Dakić“ iz Beograda koje su posetiocima Sajma predstavile aktivnosti koje realizuju u okviru obogaćenog jednosmenskog rada.

Kako navode iz Ministarstva prosvete, ovaj način rada podrazumeva da učenici zajedno sa svojim nastavnicima, nakon redovnih školskih obaveza, realizuju dobro osmišljene aktivnosti kroz koje učenici razvijaju interesovanja i kreativnost.

Učenici i profesori Osnovne i srednje škola „9. maj“ iz Zrenjanina i Srednje stručne škola iz Kragujevca predstavile su svoje učeničke zadruge i proizvode koje u njima izrađuju.

U svetlu upisa u srednje škole, drugog dana Sajma obrazovanja u Novom Sadu Ministarstvo prosvete je na svom štandu organizovalo Info kafe kutak gde su posetioci sajma mogli da dobiju prave informacije o upisu u srednje škole.

Takođe, Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja predstavio je eVežbaonicu, platformu putem koje se osmaci mogu pripremati za završni ispit i koja sadrži više 4200 zadataka.

Za sutra, treći dan Sajma obrazovanja „Putokazi“ u Novom Sadu na štandu Ministarstva prosvete biće nastavljene informativne radionice o završnom ispitu i upisu u srednje škole, a Fondacija Tempus predstaviće studentima mogućnosti koje pružaju programi Erazmus+ i CEEPUS, kao i o inicijativa „Studiraj u Srbiji”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari