Kako je sprečen pokušaj prinudnog iseljenja porodice Ramadani iz Beograda? 1Foto FoNet Marko Dragoslavić

Javna izvršiteljka Vesna Marković danas je pokušala prinudno iseljenje porodice Ramadani iz stana u Bulevaru kralja Aleksandra, ali su je u tome sprečile komšije i aktivisti Združene akcije „Za krov nad glavom“.

Kako je na licu mesta objasnio advokat porodice Ramadani Miodrag Jevtić, pokušaj iseljenja je potpuno neosnovan, budući da oni imaju pravo na deo stana kao naslednici pokojnog vlasnika.

„Pisali smo i javnoj izvršiteljki zahtev da odloži ovo izvršenje i priložili sve podobne isprave za odlaganje, međutim, gospođa Marković se na to nije obazirala i zakazala je izvršenje mesec dana pre nego što će sud odrediti pravo svojine na stanu“, objašnjava naš sagovornik.

Marko Crnobrnja, aktivista Združene akcije ,,Krov nad glavom“, naveo je „kako ovo, na žalost, nije izolovan slučaj, kao i da je Zakon o izvršenju i obezbeđenju ono zbog čega se i dolazi do ovakvih situacija“.

„Ovo je još jedan primer u kojem svedočimo bahatosti privatnih preduzetnika sa javnim ovlašćenjima, odnosno izvršiteljima, koji pokušavaju nasilno da otmu nečiji dom i to rade po zakonu. Radi se porodici koja živi u stanu već 30 godina i koju izvršiteljka pokušava naprečac da izbaci, pre nego što njihova prava utvrdi sud. Sve što porodica Ramadani traži je vreme da sud odluči o njihovom pravu“, objašnjava on.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari