Kako je Subotičanin na putu do posla spasao mladu lavicu: Još se ne zna čija je i otkud lav u Vojvodini (VIDEO) 1Foto: subotica.com

Subotičanin Zoltan je jutros krenuo na posao. Nije ni slutio da će mu se dogoditi situacija koja se ne viđa baš svaki dan. Dok je vozio čantavirskim putem, oko 10:30 časova, zapazio je životinju kako prelazi put, a kako se približvao uočio je da to nije životinja kakvu viđamo u našem okruženju. Ispostavilo se da je to bio lavić, ženka, po prvim procenama do šest meseci starosti, prilično iznemogla, koja nije bila agresivna i bila je „saradljiva“, piše portal subotica.com.

Vrlo brzo na lice mesta došli su policajci, lavica je zbrinuta tako da je sklonjena sa prometne saobraćajnice pa su redom kontaktirane službe koje mogu da pomognu u daljem zbrinjavanju, piše taj subotički portal.

Kako je Subotičanin na putu do posla spasao mladu lavicu: Još se ne zna čija je i otkud lav u Vojvodini (VIDEO) 2
Foto: Subotica.com

Prema istim informacijama, Zoo vrt na Paliću je preuzeo životinju, prebačena je u najbližu veterinarsku stanicu, a zatim će nakon pregleda biti privremeno smeštena u Prihvatilištu za divlje životinje u okviru Zoo vrta.

Kako Subotica.com prenosi sa lica mesta, lavica nije pobegla iz Zoo vrta na Paliću, a sudeći po njenom stanju može se zaključiti da je barem nekoliko nedelja izvan smeštaja gde je bila držana i hranjena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari