Rade Panicfoto FoNet Aleksandar Barda

Zaposleni u Opštoj bolnici u Kraljevu „podstaknuti“ su na razne načine da prisustvuju skupu u tom gradu na kome će biti predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Taj podsticaj između ostalog podrazumeva i da se ističe da je Vučić „dao hleb“ zaposlenima u zdravstvu.

Kako je Danas ranije objavio, prvo je v. d. direktor bolnice dr Zoran Mrvić obavestio zaposlene da predsednik Vučić dolazi u Kraljevo 24. marta, te da zdravstveni radnici zainteresovani da odu na skup treba da se okupe isped bolnice i zajedno odu na trg „gde će pozdraviti predsednika“.

Direktor je ovo obaveštenje poslao putem dopisa navodeći i da „skup nije stranački“.

Dopis je na Tviteru podelio predsednik Sindikata lekara i farmaceuta dr Rade Panić, koji je zaposlen kao anesteziolog u kraljevačkoj bolnici i koji je  kandidat za poslanika koalicije Moramo.

On za Danas objašnjava da se nije stalo na ovom dopisu.

Kako kaže, načelnici odeljenje pozvani i da naprave spiskove zaposlenih koji žele da idu na skup. Na tim spiskovima treba da se nađu i članovi njihovih porodica, kao i njihovi brojevi telefona. U poruci koja im je prosleđena navodi da se da je to potrebno iz bezbednosnih razloga. Sagovornik Danasa objašnjava da postoje poruke koje ovo dokazuju.

On dodaje i da je u usmenim razgovorima sa specijalizantima rečeno da bi bilo dobro da i oni dođu jer njihove spiskove imaju, što je informacija koju su sa njim podelile kolege.

-Kolegama je rečeno da to nije stranački skup, nego da se Vučić dočekuje kao državni funkcioner i da im je potrebno oko 15-20k ljudi da se obeleži dan početka bombardovanja i da se pošalje pozitivna slika u svetu. Direktor Mrvić je pitao kolege koliko ih je primljeno na određeno, a onda je pričao i kako nikad nismo imali veće plate, kako treba da ispoštujemo predsednika jer zahvaljujući njemu imamo dobre uslove, dobre plate, dobićemo dijagnostički centar – navodi dr Panić.

On kaže da je iz razgovora saznao i da je direktor Mrvić isticao da je zaposleno i preko norme lekara i sestara samo zahvaljujući predsedniku i da ne zaboravimo da on daje hleb zdravstvenim radnicima.

– Mrvić je više puta napomenuo da to nije stranački skup, kao i da on ima spiskove i ako neko opravdano odsustvuje samo neka naglasi razlog – dodaje sagovornik Danasa.

Dnevni list Danas juče je uputio pitanja direktoru Mrviću ovim povodom, ali nam on uprkos obećanjima iz pres službe nije odgovorio do objavljivanja ovog teksta.

Upitan da prokomentariše poslednje događaje u bolnici u Kraljevu, dr Panić kaže da se radi o „uobičajnim stvarima u javnim službama kada su u pitanju stranački skupovi pre svega SNS-a“

– Ovo je pokušaj da se u Kraljevu napravi neka kontrateža onome što radi Sindikat lekara i farmaceuta i ja kao neko ko se našao na listi „Moramo“. Postoji  želja da što veći broj zdravstvenih radnika podrži Vučića, što u Kraljevu neće lako postići. Bar pet kolega mi je prosledilo ovaj poziv, besni što se ovako nešto organizuje. Pošto zna da postoji veliki otpor prema ovakvom vidu podrške SNS, direktor Mrvić je na ovaj način formulisao poziv. Ovo nije prvi stranački skup na koji idu zaposleni opšte bolnice i doma zdravlja, inače dve ustanove na čijem čelu su godinama unazad direktori u v. d. statusu – kaže dr Panić, koji na kraju poziva građane da izađu na izbore 3.  aprila i “ povrate svoju slobodu i dostojanstvo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari