Kako upokojiti vampire prošlosti

Jasenovački logor smrti izvorište stalnih prijepora

Ostavite komentar


  1. ….и тако смо дошли до „реалне“ бројке од „90,а najvišе 120 tisuća“.
    Нај баналнијим поређењем података пописа из 1931 и оног спроведеног 1948 године, уз узимање процене кретања природног прираштаја, који се у то време кретао око 20‰, те одузимањем броја од 70.000 Срба муслиманске вероисповести изјашњених у том првом попису уочава се минимални демографски губитак у распону од 500 до 600 хиљада мећу православним становништвом.
    Сама поређење бројки у пописа по појединим местима су запањујућа и говоре о бруталном геноциду који је спроведен на етничком простору у ком је живео Српски народ.
    Ради свега овога у интересу је Србије да без обзира на проток времена покрене иницијативу стручне процене броја жртава независне међународне експертске групе. Локалитети у Доњој Градини и Јасеновцу стоје и чекају…

  2. Pa pošto Hrvati „povijesno“ vole i vezani su za Nemačku i Nemce, neka pročitaju biografiju Vili Branta. Onda će znati šta da rade.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.