Kakvo nas vreme očekuje sutra? 1foto (BETAPHOTO/ANA SLOVIĆ)

Sutra ujutru će se po kotlinama, dolinama reka i visoravnima jugozapadne i južne Srbije stvarati magla, koja će se ponegde zadržati i pre podne a u ostalim krajevima će biti pretežno sunčano i natprosečno toplo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab do umeren vetar, na istoku Srbije povremeno i jak zapadni i jugozapadni, posle podne u slabljenju. Najniža temperatura će se kretati od nule do devet stepeni, a najviša od 12 stepeni na jugu i jugoistoku do 20 stepeni na istoku Srbije.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i natprosečno toplo. Duvaće slab vetar, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura će se kretati od šest do devet stepeni, a najviša od 17 do 19.

U Srbiji će naredne sedmice ujutru u nizijama, po kotlinama i rečnim dolinama biti magla, a danju suvo sa sunčanim periodima i dnevnom temperaturom znatno iznad proseka za ovaj period godine, osim u nižim predelima gde će se magla duže zadrži.

U subotu će na severu, a u nedelju i ponedeljak, 1. januara, i u ostalim krajevima biti naoblačenje sa kišom.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 25. decembar 2023:

Biometeorološke prilike će uticati relativno povolјno na većinu hroničnih bolesnika i meteoropata. Osobe sa srčanim obolјenjima i varirajućim krvnim pritiskom mogu osetiti izvesne tegobe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari