Za 18. decembar zakazana je 14. skupština Demokratske stranke. Ona će ujedno biti i izborna, gde će demokrate izabrati novo rukovodstvo. Na ovoj skupštini bira se predsednik, pet potpredsednika i predsedništvo stranke, kao i predsednik političkog saveta, stalni sastav glavnog odbora i nadzorni odbor. Kampanja za najviše funkcije unutar DS-a uveliko je počela.

Tako je 20. novembra u Požarevcu boravio ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Vuk Jeremić. Njemu su u predstavljanju njegovog programa demokratama Braničevskog okruga pomagali široj javnosti poznata lica, inače članovi Glavnog odbora DS-a: fudbaler Savo Milošević, novinar Igor Miklja, pisac Gojko Tešić, kao i član Đinđićevog obezbeđenja, koji je prilikom atentata na njega teško ranjen, Milan Veruović i portparol studentskog protesta 1996-97. godine Miša Gavrilović.

Narodni poslanik i predsednik Gradskog odbora DS-a u Požarevcu, Žarko Pivac o ovoj poseti kaže:

– Ministar Jeremić kandidovaće se za potpredsednika stranke i on se delegatima DS-a sa Braničevskog okruga predstavio i izneo svoj program. Iz tih razloga i ostali kandidati za najviše stranačke funkcije dolaziće u Požarevac – istakao je Pivac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari