lekovi, cene lekovaEPA-EFE-SEBASTIEN-NOGIER

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da prištinske vlasti nakon punih 10 meseci zabrane uvoza srpske robe i osnovnih životnih namirnica iz centralne Srbije, danas pokušavaju da Srbe u Leposaviću i Lešku ostavi i bez lekova i time im direktno ugroze egzistenciju.

„Priština pod različitim besmislenim izgovorima i pod maskom borbe protiv navodnog šverca svakodnevno sprovodi jednostrane akcije uperene protiv srpskog naroda posebno na severu, a jedini cilj ovakvih postupaka jeste da se stvore nemogući uslovi života za naš narod u pokrajini, ne bi li se oni obespravili do te tačke da napuste svoja vekovna ognjišta“, navedeno je u saopštenju.

Dodali su da je pravo na lečenje, zdravstvenu zaštitu, obezbeđivanje i dostupnost adekvatne lekarske terapije jedno od osnovnih ljudskih prava, koje je Priština Srbima i danas pogazila zabranjujući im da u Leposaviću kupe lekove i neophodnu terapiju.

Kosovska policija izvršila je danas pretres na tri lokacije u opštini Leposavić zbog sumnje u krijumčarenje medicinskih proizvoda, potvrđeno je u policiji za portal Kossev, a, kako je navedeno, predmet pretresa nisu bile samo apoteke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari