Karatistkinja Brankica Negovanović iz Loznice osvojila zlato na Svetskim policijskim i vatroganskm igrama 1Brankica Negovanovic Foto: facebook.com

Pripadnica sportske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova i članica KK “Šampioni” iz Banje Koviljače, Brankica Negovanović (19), osvojila je zlatnu medalju na Svetskim policijskim i vatrogasnim igrama u Roterdamu, na kojima Srbija učestvuje prvi put.

Ona je u kategoriji karatistkinja, lakših od 55 kilograma, na putu do prvog mesta, savladala predstavnice Indije i Kambodže.

„Ovo mi je treća medalja u ovoj sezoni, otkako sam pripadnica sportske jedinice MUP-a. Posle titule šampiona Balkana i evropskog odličja, stigla je i zlatna medalja“, rekla je Negovanović.

Karatistkinja Brankica Negovanović iz Loznice osvojila zlato na Svetskim policijskim i vatroganskm igrama 2
Sportska jedinica MUP-a Srbije Foto: MUP

Svetske policijske i vatrogasne igre u Holandiji, održavaju se od 22. do 31. jula, a boje Srbije i MUP-a, osim Brankice, brane i džudista Boško Borenović, rvači Strahinja Despić i Sebastijan Nađ, tekvondiskinja Nadica Božanić, i strelci Ljubiša Momčilović, Snežana Momčilović, Aleksandar Maričić i Dragan Ćaćić.

Zlatne medelje ranije su osvojili rvači Sebastijan Nađ i Davor Štefanek, savladavši predstavnike iz Irana i Kambodže, dok je Strahinja Despić u finalu pobedio predstavnika Mongolije i osvojio prvo mesto u kategoriji do 92 kilograma.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari