Karić nije odgovorio na dopis kragujevačke Gradske uprave pre tri godine 1Foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Gradska uprava iz Kragujevca potvrdila za „Danas” da je pre tri godine dobila zahtev za promenu datuma rođenja Bogoljuba Karića, ali i da im on nije odgovorio kada su mu se obratili na kućnu adresu da se preciznije izjasni o njemu, pa je predmet arhiviran.

Biznismen Bogoljub Karić, odnosno njegova Informativna pres služba je juče u saopštenju mejlom poslatom redakciji „Danasa” potvrdio da je na svoj 65. rođendan Gradskoj upravi Kragujevca podneo zahtev za donošenje odluke o promeni upisa podatka o njegovom rođenju tako što će se datum „promeniti” na 17. januar 1974. godine u Peći, a ne 17. januar 1954. godine, kako je upisano u matičnoj knjizi.

Matične knjige ljudi iz Peći, gde je rođen Bogoljub Karić, kao i iz Istoka i Gline od 1999. godine zaista se nalaze i vode u Kragujevcu. Međutim, na „prvo javljanje” juče iz Gradske uprave u Kragujevcu demantovali su da je takav zahtev podnet u matičnoj službi ovog grada i list „Danas” je to u tom trenutku tako i preno.

Nesporazum je nastao jer su provereni podaci samo za ovu godinu a zahtev je, kako će se ispostaviti podnet, na Karićev 65. rođendan 17. januara 2019. godine. Iz Odeljenja za komunkaciju Gradske uprave Kragujevca na našu molbu i reagovanje Info pres službe koje je demantovalo demanti ponovo su proverili u Odeljenju za lični status građana pri Gradskoj upravi za društvene delatnosti i utvrdili da takav zahtev zaista postoji i da je registrovan pod zavodnim brojem 17.01.2019.-VII.

Zbog neobičnosti zahteva iz ovog odseka kragujevačke Gradske uprave, obratili su se podnosiocu zahteva da se preciznije izjasni o njemu, narodski rečeno „šta sa nijm tačno želi” i poslali na kućnu adresu. Pošto na njega nikada niko nije odgovorio predmet je arhiviran.

Poput činovnika iz kragujevačke Gradske uprave ni mi nismo imali sreće povodom ličnog kontakta sa Bogoljubom Karićem. U toku današnjeg dana, sve do objavljivanja teksta on nije odgovarao ni na jedan kontakt koji ima redakcija „Danasa”. Takođe nije odgovorio ni na poruke koje smo mu poslali sa pitanjem da li je zaista on podeno taj zahtev Gradskoj upravi u Kragujevcu.

Ni sa adrese infopresssluzba@gmail.com odakle je juče stigao demanti i odgovor da Bogoljub Karić jeste pre tri godine podeno taj zahtev nismo dobili odgovor na mejl, pa čak ni na pitanje da li je „to adresa” njegove pres službe.

Na pozive, kao i poruku, danas nije odgovorio ni njegov brat Dragomir.

Ostaje i pitanje zbog čega je neko baš sada rešio da „aktivira” ovu „medijsku bombu” kao aktuelnu vest, ma koliko ona bila nesvakidašnja, a koja se desila pre tačno 37 meseci.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari