Karić: Vučić pokrenuo ekonomsku revoluciju 1Bogoljub Karić Foto: Stanislav Miljoković

Lider Pokreta snaga Srbije Bogoljub Karić ispričao je u Pregledu dana na televiziji Nova S zašto su on i njegova kompanija svojevremeno odustali od izgradnje na Makišu i naglasio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „pokrenuo ekonomski revoluciju“ i da njegovi specijalisti najbolje znaju da li Makiš može da podnese gradnju stanice metroa.

„Što se tiče Makiša, mi smo odustali od gradnje zato što taj projekat postoji već tri pune decenije. Znači od 1989. godine. Imate Prokop, imate Makiš i Beograd na vodi“, rekao je Karić.

„Govorim tu i o našem Tesla gradu. Bilo je ponuđeno još u vreme Miloševića, sve je prihvaćeno od premijera Radmilovića, ali se nikada nije krenulo“, podsetio je on i naglasio da se, posle Đinđićeve Vlade, došlo i do Cvetkovićeve i do Siniš Malog, grdaonačelnika grada Beograda.

„Naš tim predložio je naš projekat i njemu se svideo i oni su odmah krenuli u akciju da se nešto gradi. To je bilo pre 10, 12 godina. Tad je bio predlog grada da jedna od lokacija bude Makiš“, izjavio je Karić.

Prema njegovim rečima, tim je „pristupio je tom poslu u razgovoru sa geolozima, stručnjacima i tako dalje, koji su došli do raznih podataka i koji su rekli da ćemo imati problem i sa kanalizacijom, vodama, šipovima, čudima i tako dalje“.

„Sve će vam to uvećati troškove radova, ima lokacija Beograd predivnih i na vašem mestu mi se ne bi koncentrisali na toj lokaciji, nego bi mi to promenili“, prepričao je Karić.

„Plus tamo ima veliki broj naseljenih ljudi, ja mislim da je to jedno divlje naselje, koji su dolazili kod nas sa pitanjem kako ćete da nas selite i mi smo odustali od toga“, objasnio je on, ali je imao znatno drugačiji stav kad je reč o gradnji države na istoj lokaciji.

„Kad je u pitanju država, treba posmatrati šire interese. Interes države, pogotovo vlasti današnje koju predstavlja predsednik Aleksandar Vučić. Moram da kažem da ne znam ko je pre njega to radio. Njega je dočekalo sve“, smatra Karić.

„Raspad sistema, raspad države, ekonomska katastrofa i on je pokrenuo ekonomsku revoluciju“, istakao je Karić i primetio da je danas kran na svakom uglu beogradske ulice.

Prema njegovom uverenju, „sasvim je normalno da su oni pozicionirali Makiš koji je jedno starteško mesto za gradnju i oni znaju to najbolje, preko tih specijalista koji se bave tim poslom da li Makiš može da podnese stanicu metroa ili ne može i gradnju tu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari