Karo Emerald: Holandska Bili Holidej 1Foto: EPA/ BRITTA PEDERSEN

Holandska pop i džez zvezda Karo Emerald nastupiće večeras u Hali sportova „Ranko Žeravica“ u Beogradu, u okviru svoje aktuelne „Emerald Island“ turneje.

Pevačica koja prvi put gostuje u Srbiji na koncertu će predstaviti EP „Emerald Island“.

Autorka hit singla „Back It Up“ napravila je proboj na muzičkoj sceni 2009. godine, a pesma je postala letnji hit i provela je 21 sedmicu na prvom mestu holandske top-liste – od jula do decembra. Ubrzo je objavila i debi album „Deleted Scenes from the Cutting Room Floor“. NJen singl „A Night Like This“ brzo se našao na samom vrhu holandske liste singlova, a 2010. postaje popularan i u Velikoj Britaniji, gde je uvršten i u „A“ listu BBC Radio One. Te godine njen debi album je proveo 30 sedmica na prvom mestu holandske top-liste i tako potukao rekord koji je držao album Majkla DŽeksona – Triler – za jednu sedmicu više. Taj album je postao i najprodavaniji album 2010. godine u Holandiji, jer je prodato više od 350.000 primeraka njenog albuma. Širom sveta prodato je više od 1,4 miliona primeraka.

Drugi album „The Shocking Miss Emerald“ našao se 2013. godine na prvom mestu britanske liste najboljih albuma. Karo Emerald u Srbiji ima prijatelje, rodbinu, i o Srbiji dosta zna, jer je studirala sa našim proslavljenim muzičarom Slobodanom Trkuljom na konzervatorijumu u Amsterdamu.

Karolina Esmeralda van der Leeuw rođena je 26. aprila 1981. u Amsterdamu. Otac joj je Holanđanin, a majka sa Arube. Pevanje počinje da uči sa 12 godina kada se pridružuje ženskoj vokalnoj grupi Les Elles. Tokom studiranja vežba džez pevanje, a to je i diplomirala 2005. u Amsterdamu. Ova pevačica sa senzibilitetom legendarne Bili Holidej spojila je moderni i džez zvuk ’40-ih godina. Uglavnom peva na engleskom jeziku i poznata je po odličnim nastupima na koncertima. Odlično pleše. Oktobra 2010. nagrađena je holandskom muzičkom nagradom – „Edison“, za najbolju žensku umetnicu. Ima dve ćerke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari