KC Niš: Za vakcinu se dobrovoljno prijavilo manje od trećine zaposlenih

Relativno mali odziv zdravstvenih radnika Niša na imunizaciju protiv Kovida 19

Ostavite komentar


  1. Da li je tacno da svako ko zeli da primi vakcinu prethodno mora da potpise izjavu da je prima DOBROVOLJNO i na svoju odgovornost. Ako je tacno onda je to perfidna igra naopake vlasti da unese sumnju u narod o kvalitetu vakcine i da smanji trosak nabavke istih.Bolje je da oni koji nece da prime vakcinu to i potpisu i tako preuzmu odgovornost za svoje zdravlje.

    1. Još od izmena Zakona o zaistiti zdravlja iz 2005. godine, za svaki medicinski tretman pacijent mora da da pristanak. Prilikom operacije to s redovno traži, ali prilikom svih drugih medicinskih zahvata, lekari izbegavaju da obaveste pacijente o to njihovom pravu. Prema tome, čak i za običnu inekciju , potrebna je saglasnost pacijenta , koji može i da odbije bilo koji medicinski tretmane, čak i onaj pomoću kojeg mu se život spasava ili produžava. Informisite se ljudi, nemojte vradzbinama i glupostima protiv nauke i zakona.

  2. Pa kako sad to? Danica Grujicic kaze juce da to nije tacno! Hipokrat se ne okrece u grobu, umire jadan svaki dan izpocetka.

  3. Da li neko može da kaže zašto lekari koji nas teraju da primimo vakcinu i kukaju da su najugroženiji, neće da prime vakcinu?

  4. Sta se toliko opterecuje javnost ko ptimio, dobio, odbio, marta objavite 30 posto vakcinisano, vec 30 do 40 posto ima prirodno sa uvecanjem jer vreme tece, tako da 60 do 80 posto to je to

  5. све је то теорија завере – једино то да су руси довели трампа на власт није теорија завере

  6. U pitanju je pravo svakog coveka zagarantovano Rzolucijom UN o ljudskim pravima. I tu je kraj price.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.