zoran kesic foto Ivan Dinicfoto Ivan Dinic

Ko god nekome preti smrću treba da bude procesuiran zbog toga. To što će se on kao kukavica, a uglavnom to i jesu kukavice, braniti da nije ozbiljno mislio, ne treba uzeti u obzir, kaže za Danas Zoran Kesić, komentarišući pretnje smrću novinarki Ani Lalić.

On dodaje da je pretnja pretnja, da utiče na život i psihu osobe kojoj je prećeno, kao i na njenu porodicu, „i ti gadovi koji su pretili valjalo bi o tome malo da porazmisle u zatvoru“.

– Ne verujem da bi se nakon nekoliko meseci zatvora ti „tastura ratnici“ osmelili da ponove svoje pretnje, dakle bili bi uspešno prevaspitani. Dakle minimum tolerancije za pretnje i maksimalne kazne za glupandere koji prete – poručuje Kesić.

Predsednica Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Ana Lalić kritikovala je najavu izgradnje crkve na Limanu u Novom Sadu, zbog čega je dobila više pretnji smrću. izjavila je večeras da je u Vojvodini neprestano na delu „dosrbljavanje“ i „galop srpskog nacionalizma“.

“Crkve nam niču u svakom kvartu, i to ne u stilu pravoslavnog baroka koji je karakterističan za Vojvodinu, nego u vizantijskom stilu. Vojvodina jeste još uvek multietnička, ali vrši se demografski inžinjering, Republika Srpska ima svoju Republiku Srpsku u Vojvodini“, kazala je, između ostalog, Lalić na tribini „U raljama nacionalizma“ u Dubrovniku.

U porukama koje je dobila između ostalog piše da će je „zaklati u Novom Sadu“, uz veliki broj psovki i šovinističkih uvreda.
„Ovo su samo neke od pretnji koje sam dobila od juče“, kazala je ona na tribini „Strani plaćenik a domaći izdajnik“.

Izvinila se publici na doslovnim citatima i objasnila da je na taj način želela da pokaže sa kakvim pritiscima i pretnjama žive novinari i „slobodnomisleći ljudi u Srbiji“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari