Kilometraske kolone na graničnim prelazima 1Foto: Dejana Majstorović

Poslednjeg vikenda jula tradicionalno na putevima i granicama su najveće gužve. Na Horgošu kolona na izlazu iz zemlje duga je oko tri kilometra, a čekanja su oko sat vremena.

Gužva je i na prelazu Gradina, gde se na izlazu iz zemlje čeka od 45 do 70 minuta.

Na Batrovcima na izlaz iz Hrvatske čeka se dva sata, a za izlaz iz naše zemlje zadržavanje je nešto kraće.

I na ostalim graničnim prelazima primetan je pojačan saobraćaj.

 U poslednjih nekoliko sati ogroman talas putnika slio se na granični prelaz Horgoš, tako da je kolona na izlazu iz zemlje duga oko tri kilometra, prenosi RTS.

Rekordni su podaci za protekla 24 sata, jer je granični prelaz Horgoš prošlo više od 80.000 putnika, 22.000 vozila i oko 340 autobusa. 

Što se tiče graničnog prelaza Preševo, u šest kolona oni koji izlaze iz naše zemlje čekaju oko 20 minuta, dok se na ulaz u zemlju čeka petnaestak minuta. I na graničnom prelazu Gradina danas je bilo gužvi, pa se na izlaz iz zemlje čekalo od 45 do 70 minuta, a trenutno je kolona na izlazu duga oko dva kilometra. Vozila se propuštaju u sedam kolona. Za 24 časa granični prelaz Gradina je prošlo 21.000 vozila i 80.000 putnika. Na Batrovcima na izlaz iz Hrvatske čeka se dva sata, a za izlaz iz naše zemlje zadržavanje je nešto kraće.

I na graničnim prelazima sa Crnom Gorom pojačan je saobraćaj. Na Gostunu se čeka do 40 minuta, a na alternativnom prelazu Jabuka je znatno manje kamiona i autobusa pa se čeka desetak minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari