Kisić na Danima porodice: Porodica je utočište i oslonac; Vučević: Verujemo u tradiciju 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić izjavila je danas da je Republika Srbija odlučna u nameri da unapredi svoju demografsku sliku i da se u julu ove godine rodilo 230 beba više, nego u istom mesecu prethodne godine.

Kisić je na manifestaciji „Dani porodice u Srbiji“ u Perlezu istakla da je porodica „utočište, oslonac i razlog za sreću“ koji treba negovati, čuvati i braniti, saopšteno je iz Ministarstva.

„Ovo je sigurno najlepša slika koju danas možemo da pošaljemo iz Srbije, slika ponosnih roditelja, nasmejane dece koja danas provode vreme u prelepoj prirodi naše divne zemlje. Ljubav prema porodici je najveći životni blagoslov za svakog čoveka“, poručila je Kisić.

Manifestaciju „Dani porodice u Srbiji“ otvorio je ministar odbrane Miloš Vučević, koji je rekao da samo ljudi koji vole svoje porodice, mogu da razumeju, vole i poštuju druge ljude.

On je rekao da je u sadašnjem vremenu mnogo napada, a da su gotovo uvek dve mete.

„Jedna je država, slobodna, nezavisna, a druga je porodica. Sve treće, četvrto, peto je nekako dozvoljeno, ali samo je napad uvek – da nemate državu, da nemate pravo da mislite svojom glavom, da donosite sopstvene odluke, i da je porodica nešto što vas limitira, ograničava, sputava, da ne možete da se ostvarite u životu, karijeri, da uživate u životu zato što imate porodicu. Svaki dan čujete da mladi parovi, ako se opredele za decu, neće biti poslovno uspešni, neće moći da se ostvare, neće moći da putuju“, naglasio je ministar Vučević.

On je poručio da čvrsto veruje u tradicionalne vrednosti.

„Mi verujemo da su naši roditelji otac i majka, da mi rađamo ćerke i sinove, da mi imamo braću i sestre, da mi volimo svoje porodice i da nikome ne namećemo te vrednosti i samo molimo sve druge – nemojte nama da oduzimate stvari i vrednosti koje su nam od Boga date i u koje mi čvrsto verujemo“ naglasio je ministar Vučević.

U okviru manifestacije organizovane su brojne aktivnosti i radionice za decu, kao i „Bazar zdravlja“ i besplatni pregledi za sve posetioce.

Manifestaciji su prisustvovali ministarka zdravlja Danica Grujičić, ministar sporta Zoran Gajić, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, pokrajinski sekretari, predstavnici lokalnih samouprava, sveštenstvo i brojni posetioci.

Manifestacija „Dani porodice u Srbiji“ prvi put je održana 2021. godine, a njen osnovni cilj je promocija porodice kao stuba društva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari