Kisić: Neko će morati da odgovara za propuste u socijalnim ustanovama

Ostavite komentar


  1. Doktorka, u pravu ste. SZO je 30.januara proglasila svetsku epidemiju. Zašto je Ministarstvo zdravlja i institucije koje se brinu o javnom zdravlju gradjana, čekalo 15.mart? Zašto je zaraza ušla u bolnice i staračke domove? Ko i po kojoj ceni je nabavljao respiratore? I još mnogo,mnogo treba da se ispita,procesuira,smeni i kazni…

  2. Slazem se.Nadam se i da ce neko odgovarati za laži oko datuma prvog otkrivenog slucaja korone u Srbiji.

  3. Neka samo preslušaju šta je Vučić javno pred kamerama rekao za ovu vrstu ustanova i koju osobu je pominjao. Prema tome, trebalo bi da odgovaraju general Mojsilović i njegov nadređeni ministar Vulin. Ako imaju morala i bilo kakav osećaj odgovornosti za ono što (ne)rade, već je trebalo da obojica podnesu ostavke. Ili će biti ono „ne dam ih!“.

  4. Ko ce da odgovara za otvaranje vrtica,ako dodje do sirenja virusa.Ko garantuje za zivot dece a i zaposlenih, jer tu ima i starijih osoba koja rade sa decom do 3 godine i koja su hteli ili ne u bliskom kontaktu.Razumem potrebu roditelja i drzave,ali pricamo da su nam najbitniji ljudski zivoti.

  5. Niko nece da ogovara.Usrvari mozda ce odgovarati neki marginalac,kao zrtveni jarac.Valjda znte koliko je afera,lopvluka,bahacenja,seksualnih uznemiravanja,pretnji ciscenjem stranke I nista.Mozda ce kazem neki marginalac biti,izbacen iz strake uz bogatu otpemninu,ali ce se uhlebiti kod koalicionih partnera.Pojeo vuk magarca.Cica mica I gotova prica.

  6. Izvinite, a ko ste Vi da pretite i pokrecete postupke utvrdjivanja odgovornosi?????

  7. Zar to nije mesto sa neprovetrenim i recirkuliranim vazduhom u kome se ljudi znoje i rasipaju kapljice na sve strane?

  8. Samo da vi i vasi sefovi niste odgovorni! nego neko drugi! E nece moci ovoga puta! Svi vi koji ste svakodnevno lagali ( pitajte DrKona o njegovoj izjavi) cete na tapet! Nema vise „neko drugi, treci…“!

  9. Kako „neko“?!
    Zna se ko je kriv, Mojsilović!
    Predsednik je direktno njemu izdao naredbu da obezbedi te ustanove, svi mi to videli i čuli na TV, a pored njega kao direktno mu nadređeni ministar odbrane.
    Ama svašta i ja lupam, to se može desiti u uređenim drštvima samo.

  10. Srbija je bre ovo! Ko je ovde ikada odgovarao za svoje svinjarije…Ne budite smesni!

  11. Neće biti ništa od pozivanja na odgovornost.
    Tamo rade sve partijski „stručnjaci“.

    1. I ne samo da nece da odgovaraju, nego jedva cekaju da se pandemija lazi, obmana i straha privede kraju, pa da vrhovnog psiho-paranoika proglase za pobednika.

  12. Neko?! Ne ministar, ne direktor, ne upravnik, nego neko?
    Najbolje neko ko je već umro da se živi ne povlače po sudovima.

  13. Mozda ce da odgovaraju clanovi Rotari kluba ili Malteski vitez za sirenje uznemirujuceg optimizma ?

  14. Jadna kafe-kuvarica. Opet će nju da okrive za sve što ne valja u preduzeću. Ne smrdi riba od repa. To struka zna i ćuti, ko riba.

  15. Može li neko da postavi pitanje za Smederevo,jer ima 113 obolelih,štoje veliki broj u odnosu na ukupan broj stanovnika (100.000),veliki broj iz Staračkog doma,nepoznat broj preminulih,smešteni u OB „Sv.Luka“ u Smederevu,koja nije označena kao „covid bolnica“.Gradsko rukovostvo ćuti,a krizni štab o tome ne izveštava.Koiko je takvih „žarišta“,kada navodno epidemija prolazi?Očigledno što se ne dešava u BG,NS,NI,KG.. za Srbiju i ne postoji.

  16. Naravno da se nista nece promeniti, ovo je samo prica za naivne. Na kraju krajeva, idu izbori, zar ne?

  17. A ko treba da snosi odgovornost za masovnu zarazu Covid-om na Onkoloskom Institutu u Beogradu?!
    Pacijenti pozitivni na Covid.19 su poslati kucama, a svi znamo da su oni teski onkoloski bolesnici, da bi onda sami morali da jure covid ambulante. I da u celoj toj zbrci zaraze i svoje porodice.
    A odgovorni sa Onkoloskog Instituta peru ruke???!

  18. A za šta čete Vi da odgovarate. Da li ste vi bezgrešni ili ste filozofi.

  19. Evo, ja se dobrovoljno javljam da sam odgovoran za „pomor“ u gerontološkom u Nišu. Ne dirajte ministra finansistu, Đorđevića!. On mora da se brine o ljudima koji su izgubili neke genitalije!

  20. Krusevac ne pomenu. Jel ti to neko rekao, ili si sama skontala da to nije bas u skladu sa partijskom disciplinom. E zbog toga ti nisi „struka“.

  21. Vi ste jedini danas rekli da stariji od 65 mogu da izadju 3 puta nedeljno a svi ostali mediji i Vlada da mogu svaki dan.Usaglasite svoje stavove da ne trpe penzioneri jer su vec dovoljno trpeli.

  22. „Neko će morati da odgovara “
    Smešna izjava, tek kad naiđe kriza, kao ova pandemije, vide stanje zdravstva! Pogotovu ustanova za stare! Svaka druga ustanova ne bi smela dobiti dozvolu za rad, a kako ih dele je pitanje?
    Kako mogu ustanove sa više spratova biti bez lifta? Većina domova je u katastrofalnom stanju, a tek rad sa stanarima je, da ne želiš nikome!! Kako se radi, takav je i rezultat u ovoj situaciji! Ne treba se sada čuditi i tražiti krivce zbog svih propusta! Svi znaju i svi ćute, dok ne izbije nešto!

  23. Neko ce, gospodjo, morati da odgovara za kasnjenje mera, za smejanje krajem februara i „lapsus“ pocetkom marta. Svi vi vrlo dobro znate zasto je to uradjeno i koje su posledice.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.