Kisić: Priprema se program "Garancija za mlade" 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/DS)

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Darija Kisić rekla je danas da se radi na pripremi Plana implementacije programa „Garancije za mlade“, čija je primena od velikog značaja za tu populaciju, saopštio je danas njen Kabinet.

Kisić je, na radionici za pripremu Plana implementacije programa „Garancija za mlade“, istakla da je to jedan od projekata i programa „gde je pravo zadovoljstvo učestvovati u njegovoj pripremi i implementaciji“.

Dodala je da taj program podrazumeva da mladi dobijaju kvalitetnu ponudu za posao, nastavak obrazovanja, praksu ili obuku u roku od četiri meseca od ulaska u status nezaposlenosti ili završetka formalnog obrazovanja.

Prema njenim rečima, Srbija je na Drugom ministarskom sastanku EU–Zapadni Balkan, koji je održan pre dve godine u Sloveniji, potvrdila Deklaraciju Zapadnog Balkana o održivom položaju mladih na tržištu rada, čime je prihvatila da će raditi na postepenom uvođenju programa „Garancije za mlade“.

Kisić je podsetila da je Vlada Srbije u januaru ove godine osnovala Koordinaciono telo za izradu i praćenje Plana implementacije programa „Garancija za mlade“, istakavši da je tada formirana i stručna grupa koja će raditi na pripremi Plana implementacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari