Kisić Tepavčević i Falkoni položili venac na Spomenik Zahvalnosti Francuskoj 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević i ambasador Francuske u Srbiji Žan Luj Falkoni položili su danas venac na Spomenik Zahvalnosti Francuskoj povodom obeležavanja nacionalnog praznika Francuske – Dana pada Bastilje.

Ovo je prilika da se još jednom ukaže i istakne duga tradicija francusko – srpskog prijateljstva koja jača sve spone naša dva naroda i obavezuje nas da i dalje negujemo to prijateljstvo, rekla je Kisić Tepavčević.

Obeležavajući današnji dan, mi obeležavamo iskonske vrednosti koje su utkane u reči ispisane na trobojci francuske buržoaske revolucije- sloboda, jednakost i bratstvo, naglasila je ona i istakla da su to vrednosti koje baštini i Srbija.

U teškim vremenima bili smo jedni uz druge, to se ne zaboravlja, rekla je Kisić Tepavčević i dodala da su „pred nama nova vremena i novi izazovi, koji zahtevaju još veću solidarnost, zajedništvo i prijateljstvo
koje već decenijama gaje narodi Francuske i Srbije“.

Falkoni je ocenio da je prijateljstvo i bratstvo Srbije i Francuske veoma jako, što je potvrđeno i dolaskom predsednika Emanuela Makrona u Beograd pre dve godine, navodi se u saopštenju Ministarstva.

On je naglasio da je Francuska uvek uz Srbiju, kao i da je i danas podržava na putu ka Evropskoj uniji.

Francuska danas obeležava nacionalni praznik Dan pada Bastilje, 14. juli, defileom hiljada vojnika na paradi u Parizu i tradicionalnim proslavama širom zemlje, za razliku od prošle godine kada nije bilo parade i priređeni su manji događaji zbog opasnosti od širenja korona virusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari