Kisić Tepavčević: Sedam privatnih klinika se prijavilo za testiranje 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije „Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević rekla je da je do sada sedam privatnih klinika podnelo zahtev da vrše testiranje na prisustvo korona virusa.

Prema njenim rečima, svim tim klinikama će tokom današnjeg dana biti dostavljeni kriterijumu koje moraju da ispune kako bi mogli da rade testiranje.

„Ko bude ispunjavao te kriterijume, dobiće dozvolu za testiranje. Privatne klinike su u ovom poslu više nego dobrodošle i od samog početka su pozivane da se uključene. Međutim, da bi neko radio testiranje mora da ispuni minimum zahteva“, navela je Kisić Tepavčević.

Premijerka Srbije Ana Brnabić kazala je u ponedeljak na konferenciji za medije da je privatnim laboratorijama dozvoljeno da rade serološke testove na korona virus, ističući istovremeno da ustanove iz privatne prakse do sada nisu pokazale interesovanje da se uključe i u PCR testiranje.

Međutim, distributeri testove na kovid 19 rekli su za Danas da su dobili zabranu da prodaju testove privatnim laboratorijama.

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovan još 351 registrovan slučaj pozitivan na korona virusa i još 11 preminulih. Ukupno je do sada u Srbiji zabeleženo 19.334 slučaja oboljevanja i 429 smrtnih slučajeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari