Kisić: Zabeležen rast rađanja beba od 0,3 odsto u odnosu na prvih šest meseci prošle godine 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/MO)

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić saopštila je danas da je tokom jula ove godine rođeno oko 230 beba više u odnosu na jul prethodne godine“

 

Ona je na manifestaciji „Porodica nedeljom“ rekla da su to divne vesti ida se nada da će se ovakav trend nastaviti i u budućnosti.

„Svako novorođeno dete je za nas najveće bogatstvo. Upravo je poboljšanje demografske slike Srbije glavni fokus rada Ministarstva za brigu o porodici i demografiju“, rekla je Kisić.

Dodala je da je prema poslednjim statističkim podacima, u periodu januar‒jul 2023. godine zabeležen rast rađanja beba od 0,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju podržalo je manifestaciju „Porodica nedeljom“, koju je organizovalo udruženje građana „Čuvari ognjišta“, na konkursu za dodelu dotacija namenjenih za projekte porodično pravne zaštite građana i podrške porodici i deci.

„Upravo je ovo cilj, da se okupljamo, družimo, da dane provodimo u krugu svojih porodica, jer iz porodice crpimo snagu i energiju“, istakla je Kisić.

Ona je zaključila da će Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju nastaviti da preduzima aktivnosti u cilju jačanja porodica.

Manifestacija „Porodica nedeljom“ održana je na platou ispred Big Fashion centra, a u okviru nje članovi porodica su imali priliku da se takmiče u šahu, nadigravaju u raznim takmičenjima, učestvuju u mnogobrojnim edukativnim programima i uživaju u muzičkim koncertima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari