Kladovo: U pet akcija ove godine prikupljeno više od 250 jedinica krvi 1Foto: J. B. K.

Od početka 2022. godine Crveni krst Kladovo je zajedno sa Zavodom za trasfuziju krvi iz Niša organizovao pet akcija dobrovoljnog davanja krvi. U svakoj od akcija u proseku je prikupljeno pedesetak jedinica dragocene tečnosti i svaki put bilo je onih koji su prvi put dali krv.

U Kladovu je tokom pet ovogodišnjih akcija dobrovoljnog davanja krvi prikupljeno ukupno 252 jedinice krvi i nastavi li se ovakvim tempom biće prikupljeno više nego prošle godine.

Tokom redovne mesečne akcije u maju u organizaciji kladovskog Crvenog krsta i Zavoda za transfuziju krvi iz Niša prikupljeno je 59 jedinica dragocene tečnosti i ovom je prilikom krv prvi put dalo desetoro davalaca

U petoj ovogodišnjoj akciji prvi put krv je dalo desetoro kladovljana, dok je ruku pet minuta za nečiji ceo život ispružilo i šest žena.

Od početka godine organizovano je pet mesečnih akcija dobrovoljnog davanja krvi tokom kojih su obezbeđene 252 jedinice. Crveni krst Kladovo i Zavod za transfuziju krvi iz Niša, organizovali su u 2021. godini 12 akcija, tokom kojih je prikupljeno 463 jedinice ove dragocene tečnosti.

Za mesec dana, 30. juna biće organizovana sledeća, šesta mesečna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Kladovu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari