Kladovo: Za parkove u Tvrđavi Fetislam 2,5 miliona dinara od Ministarstva zaštite životne sredine 1Foto: EU za kulturno nasleđe i turizam

Za sufinasiranje projekata pošumljavanja i ozelenjavanja širom Srbije i ove godine je iz budžeta Ministarstva zaštite životne sredine obezbeđeno 100 miliona dinara. Među 37 loklanih samouprava koje su dobila sredstva je i Kladovo.

Sredstva Ministarstva za zaštitu životne sredine namenjena su za 42 projekta pošumljavanja i ozelenjavanja, koji će se u ovoj godini realizovati u 37 lokalnih samouprava širom Srbije. Sredstva će biti utrošena na nabavku sadnica i izvođenje radova na pošumljavanju zemljišta u nadležnosti lokalnih samouprava.

Opština Kladovo je za ova sredstva kod resornog ministarstva konkurisala sa projektom “ Ozelenjavanje parkovskih površina u tvrđavi Fetislam“ za čiju realizaciju je odobreno 2,5 miliona dinara. Kako kladovska lokalna samouprava učestvuje sa nešto više od 875.000 dinara, ukupna vrednost projekta je preko 3,37 miliona dinara.

JP „Komunalac“ Kladovo biće angažovano za nabavku sadnica, pripremu i uređenje površina za sadnju domaćih vrsta drveća i ukrasnog žbunja, a rok za završetak kompletnog posla ističe 1. decembra.

Inače, za sufinasiranje projekata pošumljavanja i ozelenjavanja širom Srbije ove godine je iz budžeta Ministarstva zaštite životne sredine obezbeđeno 100 miliona dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari