Klanšček odgovorio Lazoviću: RTS je iz sata u sat prenosio protest u subotu 1foto Milan Maričić/ATAImages

„Povodom odgovora poslanika Radomira Lazovića na saopštenje koje sam juče dao kao predsednik UO RTS u vezi sa farbanjem table RTS-a na protestu „Srbija protiv nasilja“ dužan sam da u interesu javnosti reagujem, osporim neistine koje je poslanik Lazović izneo u svom odgovoru i iznesem istinu“, naveo je Branislav Klanšček, predsednik UO RTS, u pisanom saopštenju.

On je istakao da je Lazović u svom odgovoru izneo da na RTS-u nije mogao videti šta se dešavalo na protestima, jer RTS o tome nije izveštavao, „što je naravno neistina, a što i on sam zna“.

Klanšček je podelio link sa navedenom vešću, dodajući i da je RTS iz sata u sat prenosio dešavanja sa protesta u subotu 30. septembra, a prilog sa protesta je emitovan i u drugom dnevniku u 19.30.

– I da zaključim, nije suština jučerašnjeg saopštenja gde sam ja pročitao ili video da je tabla RTS-a prefarbana, i da je poslanik Lazović izrekao „smatrajte ovo upozorenjem“ što on ni ne negira, već osuda tog nasilničkog čina i pritiska na novinare i zaposlene u RTS-u. Poenta odgovora poslanika Lazovića mogla bi da se sažme u onu staru srpsku „Ne kune majka sina što se kocka već zato što se vadi“ – poručuje Klanšček.

On je prvobitno ocenio da je prefarbavanje table RTS u Pink čin koji predstavlja nasilje i pritisak na zaposlene u javnom medijskom servisu, a Radomir Lazović mu je odgovorio da Klanšček nije mogao preko RTS-a da čuje šta je rekao na protestu, jer oni to nisu ni izvestili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari