Časopis „Ulaznica“ i zrenjaninska Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ raspisali su književni konkurs „Ulaznica 2012“ za neobjavljene priče, pesme i eseje, saopšteno je juče. Pravo učešća na konkursu imaju svi autori koji pišu na, kako se navodi, „bhsc“ jezicima (bošnjački, hrvatski, srpski i crnogorski). Radovi se primaju do 15. septembra 2012. godine na adresu Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“, Trg slobode 2, 23000 Zrenjanin, Srbija, sa naznakom: za Konkurs „Ulaznica 2012“. Radovi se ne mogu slati imejlom.


Otkucani ili odštampani radovi potpisuju se šifrom, a rešenje šifre sa ličnim podacima, adresom, brojem telefona i imejlom autora šalju se u posebnoj koverti, koja se prilaže uz radove.

Očekuje se da od pojedinca stigne najviše do pet pesama, tri priče i tri eseja. Dužina pojedinačne priče ili eseja ne može da prelazi 20.000 karaktera. Rukopisi se šalju u tri primerka, i ne vraćaju se. Odluku o nagradama koje se sastoje od novčanog iznosa, diplome i objavljivanja u posebnom broju časopisa „Ulaznica“ doneće žiri koji će imenovati redakcija časopisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari