Ko će ove godine dobiti najviša užička priznanja? 1Prošlogodišnji dobitnici priznanja/ Foto: N. K.

 

I ove godine, Grad Užice dodeliće pojedincima i kolektivima najviša priznanja, o čemu će odlučivati Gradsko veće, na predlog posebne komisije.

Komisija za javna priznanja i nagrade je objavila poziv za podnošenje predloga koje, do 11. septembra, mogu podneti pojedinci, preduzeća i ustanove, mesne zajednice, udruženja građana, Skupština grada i grupe građana sa područja grada.

Najviša gradska priznanja – Povelja, Plaketa i Nagrada, uručiće se 9. oktobra na svečanosti povodom Dana Užica.

Povelja se dodeljuje za zasluge i dela koja doprinose ukupnom razvoju grada, a Plaketa za rezultate ostvarene u dužem vremenskom periodu u oblasti privrede, društvenih delatnosti, nauci, kulturi, umetnosti i drugim oblastima javnog života.

Nagrada Grada, koja podrazumeva i novčani deo, dodeliće se za izuzetne rezultate u radu i unapređenju u svim oblastima i dostignućima koja su značajna za grad i njegove građane.

Svi predlozi, kako je naveo Branislav Mitrović, predsednik Skupštine grada, dostavljaju se na obrascu koji je dostupan na sajtu Grada.

„Predlagači moraju dostaviti i pisanu saglasnost kandidata za priznanja“, objasnio je Mitrović.

Pristigle predloge selektovaće petočlana komisija i dostaviti ih Gradskom veću koje će odlučiti o ovogodišnjim dobitnicima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari