Javni poziv za dostavljanje predloga za godišnju Đurđevdansku nagradu Grada Kragujevca 1Foto: Z. S. M.

 

Komisija za obeležavanje praznika, jubileja i dodelu priznanja Privremenog organa Grada Kragujevca, objavila je danas Javni poziv za dostavljanje predloga za dodelu godišnje nagrade grada Kragujevca – Đurđevdanske nagrade.

Nagrada se dodeljuje za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u Kragujevcu u oblastima: privrede, privatnog preduzetništva, pronalazaštva, umetnosti, nauke, medicine, arhitekture i urbanizma, novinarstva, obrazovanja, sporta, doprinosa u akcijama humanitarnog karaktera i drugim oblastima značajnim za Grad, a javnosti je postalo dostupno u periodu od 1. januara do 31. decembra 2023. godine.

Po propoziciama, nagradu može dobiti fizičko ili pravno lice koje ima prebivalište, odnosno sedište na teritoriji grada Kragujevca a može se dodeliti i posmrtno.

Pravo predlaganja kandidata za dodelu Nagrade imaju sva pravna i fizička lica.

Predlozi se dostavljaju u zatvorenoj koverti, odnosno omotu, na adresu Privremeni organ grada Kragujevca, Komisija za obeležavanje praznika, jubileja i dodelu priznanja, Trg slobode 3, 34000 Kragujevac sa naznakom „Predlog kandidata za dodelu Đurđevdanske nagrade – ne otvaraj” putem pošte kao preporučena pošiljka ili neposredno, predajom u kancelariji 205/ΙI zgrada Gradske uprave Kragujevac, radnim danom, u vremenu od 8 do 15 sati.

Predloge treba dostaviti najkasnije do 1. marta 2024. godine.

Više detalja i tekst Javnog poziva možete pronađi na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari