Kragujevac: O laureatima Durđevdanske nagrade na sednici Skupštine grada 1Foto: Z.S.M.

Nakon konsultacija sa šefovima odborničkih grupa, predsednik Skupštine grada Kragujevca Miroslav Petrašinović zakazao je 16. redovnu sednicu gradskog parlamenta za utorak, 19. april. Tačka dnevnog reda koja će obeležiti ovo zasedanje gradskog parlamenta je Odluka o dodeli Godišnje nagrade grada Kragujevca – Đurđevdanske nagrade.

Pred odbornicima će se naći osam predloga – za oblast umetnosti Lazar Đorđević, u oblasti nauke Nenad Karamijalković, u oblasti medicine Zavod za urgentnu medicinu, u oblasti obrazovanja predlog je da to bude Ksenija Živanić.

Za oblast sporta stigla su dva predloga i to Vaterpolo klub Radnički, koji je pored osvojenih medalja, prvi srpski klub koji je osvojio Jadransku ligu, i Dragan Ristić za osvojene dve zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama.

Kada je u pitanju oblast humanitarnog karaktera predlog je da to bude Udruženje za pomoć deci i mladima sa smetnjama u razvoju – Sveti Vasilije Veliki” i Nenad Milovanović Pegi za koga je stiglo čak 40 predloga, jer je reč o muzičaru koji je, ne samo u toku prethodne godine, već tokom čitave svoje karijere održao veliki broj humanitarnih koncerata.

Na predstojećoj sednici gradskog parlamenta odbornici će se izjašnjavati i o izmeni Odluke o finansijskoj podršci domaćinstvima u procesu energetske tranzicije.

– Reč je o velikom projektu koji Grad Kragujevac realizuje sa resornim ministarstvom koji sa po 25 odsto finansiraju ukupan iznos sredstava potrebnih za energetsku tranziciju domaćinstava i prelazak sa fosilnih na energetski čista goriva i uvođenje kotlova na gas, rekao je Petrašinović.

Pred odbornicima će se naći i predlog odluke o pristupanju izradi LAP-a za socijalnu inkluziju Roma i Romkinja u Kragujevcu za period 2022-2025. godine kao i u usvajanje godišnjih finansijskih izveštaja za ustanove kulture i promene finansijskih planova privrednih društava RTK i Šumadija sajma.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari