Ko je kriv za saobraćajni kolaps na magistrali kod Užica? 1Foto: Patrole Zlatiborskog okruga

 

Nepregledne kolone vozila na putu od Zatibora do Užica, pa i dalje prema Čačku, kao i u suprotnom smeru, posebno vikendom, postalo je uobičajeno stanje, a ogorčenje vozača i povećani rizici po njihovu bezbednost, izgleda, nisu dovoljni da se nadležni prihvate posla i da reše probleme na jednoj od najopterećenijih magistrala u Srbiji.

Poslednji i potpuni kolaps su izazavli putari, kada su u petak, 13. oktobra, iako znaju da su vikendima i praznicima ogromne gužve na tom putu, počeli da krpe rupe na kolovozu, ispod nadvožnjaka na ulazu u Užice, zbog čega se, na toj deonici, uz pomoć semafora, saobraćaj „odvijao“ jednom trakom.

Očajni vozači su svedočili o „haosu“ i „katastrofi“, „nepreglednoj koloni“ od Bele Zemlje do Užica, o tome da za „deset minuta prelaze dvadeset metara“.

Lutali su alternativnim pravcima, pa su i ti putevi bili zakrčeni vozilima, dok putari, kako su navodili, „pokušavaju da ubrzaju prolaz mimo semafora, ali da je na magistrali i dalje haos“….

„Potpuni kolaps. Svaka čast putarima. Oni vole da petkom popravljaju šahte. Čemu služi saobraćajna policija?“, neki su od komentara koje su ogorčeni vozači ostavljali na društvenim mrežama.

Zbog toga je reagovao užički odbor DS, ocenivši da će vozači „taj petak, 13. pamtiti po celodnevnom saobraćajnom kolapsu na magistralnom putu pored grada i kroz sam grad“.

Ko je kriv za saobraćajni kolaps na magistrali kod Užica? 2
Foto: Patrole Zlatiborskog okruga

Uz navode da je na sajtu JP Putevi Srbije bilo obaveštenje o tome da će se, od 13. do 17. oktobra, sanirati oštećenja na šahtama na deonici magistrale Užice – Bela Zemlja, demokrate hvale to što se neko setio da otkloni te nedostatke, ali pitaju se „da li je mogao biti izabran lošiji trenutak od petka“.

„Kraj radne nedelje i početak vikenda, kao i tradicionalna gužva petkom na putu ka Zlatiboru, izazvali su neviđene gužve u samom gradu, kao i na magistrali“.

„Kolone vozila od Sevojna i kroz naselje Krčagovo, a gradski prevoz funkcioniše po najnovijem redu vožnje – autobus stigne kad ga vidiš, a možda ni tada“.

„Da li je gradsko rukovodstvo bilo upoznato sa planiranim radovima i da li su mogle da se spreče gužve“, pitaju se demokrate i ocenjuju da je „od “stručnih” kadrova vladajuće stranke (SNS, prim. autora) teško očekivati rešenje i za lakše probleme, a kamoli za ovakve situacije“.

Navodeći da će pratiti šta će se dešavati narednih dana, demokrate predlažu Užičanima da se, „kada budu izašli na lokale izbore, sete toga i mnogih sličnih situacija, kada je “napredna” vlast pokazala nestručnost i nezainteresovanost za njihov svakodnevni život“.

„Nećemo im zameriti što su se prihvatili posla koji ne znaju da rade, kaznićemo ih na izborima i poslati u prošlost“, poručuju iz odbora užičkih demokrata.

Umesto gradskog rukovodstva, na prozivke je reagovao užički odbor SNS.

„Kako se bliži 17. decembar“, ocenjuju naprednjaci“, „sve je više stručnjaka za građevinu, infrastrukturu, zaštitu životne sredine, saobraćaj, obrazovanje“, ali „bez konkretnih predloga i rešenja, već isključivo sa ciljem da se čuju i vide, jer su u prošlost odavno otišli, isključivo svojim zaslugama“.

Demokratama zameraju što „pišu o gužvama u saobraćaju, kao da su one počele juče“.

„Nije bilo vikenda, proteklih nekoliko meseci, da na auto-putevima, magistralnim saobraćajnicama i regionalnim putevima, pa samim tim i gradskim saobraćajnicama, nije bilo gužve i zastoja u saobraćaju“, priznaju naprednjaci i ističu da to demokratama „tada nije smetalo“.

„Sada to, verovatno, zbog petka trinaestog ili, još verovatnije, zbog predizborne kampanje, postaje neizdrživo“.

Ko je kriv za saobraćajni kolaps na magistrali kod Užica? 3
Foto: Patrole Zlatiborskog okruga

„E pa, izvinjavamo se vama i ostalima kojima to smeta, što mi napredni, nestručni i nesposobni napravismo auto-puteve po celoj Srbiji, što građanima povećasmo plate i penzije do mere da mogu da kupuju automobile, sipaju gorivo i putuju svakog vikenda  do željenih destinacija“.

„To, u vaše vreme,  nisu mogli ni da sanjaju“, poručuju naprednjaci  demokratama.

Radovi na putu, navode, „moraju biti, kada tim saobraćajnicama svakodnevno prođe ogroman broj vozila“ a za nadležne za održavanje puteva dodaju da „nisu sujeverni i da su radili tog petka, kao i svakog prethodnog“.

Naprednjaci poručuju da će „narednih dana nastaviti da grade i auto-puteve i obilaznicu oko Užica i sve ostale saobraćajnice, kojima će rešiti problem saobraćajnih gužvi“.

„I ne brinite“, poručuju demokratama, „setiće se građani Užica na izborima, kako su živeli u vreme vaše vladavine, a kako žive danas“.

„Setiće se i koliko su putovali i koliko su kupovali , počev od osnovnih životnih namirnica do automobila i nekretnina. Mi vam ne zameramo što pokušavate da se vratite iz prošlosti, ali smo sigurni da ćete tamo i ostati“, navodi se u reakciji užičkog odbora SNS.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari