Ko je Milan Ćulibrk, koji je napustio mesto glavnog urednika NIN-a?

Ostavite komentar


  1. Ko je Milan Ćulibrk?
    To je čovek u ozbiljnim godinama koji je pokleknuo pritiscima i uradio najsramniji intervju u istoriji NIN-a.
    To je čovek koji se vadio da je taj intervju bio “must do“ iako su mu svi govorili da se mane ćoravog posla, a da su posla ćorava uverio se valjda i sam kada je intervju izašao iz štampe. Mogao je da se uveri u prazninu tog intervjua i u “real time“ ali je bio isuviše impresioniran važnoću i veličnom ličnosti koju je kao intervjuisao i varljivom nadom da će ga taj intervju lansirati u orbitu Vudvorda i Bernštajna.
    To je čovek koji je naivno poverovao (ili se varao u proračunu) da će ga nova vlasnica nedeljnika pustiti da samostalno radi svoj posao.
    To je čovek koji nije ukapirao da kada Petričić ide onda i ti moraš da se pakuješ.
    To je čovek koji ne kapira i da igranje šaha na Kališu ima svojih draži.

  2. Istina je samo jedna: kad su na scenu stupili radikalni nacionalisti i domogli se vlasti, Nin je tog trenutka ostao bez čitalaca, a i ta novinarska ekipa „istraživača“ postajala je sve dosadnija, baš me brigha za sve ovo u Ninu i oko njega, srećan sam što su ta divna stvorenja sa Krčedinske ade spasena. Te „velike“ istraživačke teme ništa nisu donele, odavno je bilo vreme da se Nin vrati „malim stvarima“: pričama iz života. Jovanjice i Đokovići nisu život, nego loša strana njegova.

  3. Čekajte bre, U ovoj državi a i najvećem broju država kolektivnog zapada, kada nekaosoba navrši 65 godina po sili zakona odlazi u penziju. Samo kod nas je za neke pojedince to posebna posebnost. Šta će raditi u nastavku svog života kaoi svi koji su tomorali pre njih ili u njihovo vreme učinili je lična stvar. Mislim da nema potrebe za posebnošću. U ostalom koliko profesora univerziteta godišnje prisilno sa 65 godina odlazi u penziju bez prava da se bavi naukom. Može da utovara ugalj, da bude gradjevinski radnik ali pravo da nastavi ono štoje radio prethodnih 40 godina mu je trajno oduzeto. I nikome ništa.

  4. Ko će sada to da čita ? Biće da su pare , za koje je NIN kupljen , bačene . Svesno ?

  5. Врло провидно, покушавате да потцените и умањите вредност и важност НИН-а и његових новинара.

  6. Ubedljivo dokazujete da ste svedok. Nadam se da ćete pročitati i moj komentar, ako bude objavljen

  7. @ Svedok zločina

    Врло провидно покушавате да потцените и умањите вредност и важност НИН-а и његових новинара.

Ostavite komentar


Društvo

olena zelenska prva dama ukrajine

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska doputovala u Beograd

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska doputovala je danas u Beograd, u prvu poset nekog visokog ukrajinskog zvaničnika Srbiji od početka ruske invazije 2022. godine, koji se može tumačiti i kao signal udaljavanja Srbije od Moskve, njenog tradicionalnog saveznika, javila je agencija Rojters.

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.